Åbo 090124

 

Det var verkligen inte inplanerat, och jag hade inte anmält någon hund, jag skulle helt enkelt ta det lugnt ett tag och inte fara iväg på utställningar. Men så blev det tomt i den redan bokade hytten, och Tina Uneholt, Kennel Seamrog skulle få åka på egen hand. Visserligen hade hon bara en hund med sig, men ändå... tänk om hon körde vilse i Åbo... jag vet ju av egen erfarenhet de senaste åren just i Åbo, att det är inte alltid att bilen tar den närmaste vägen till mässhallarna. Omvägen kan bli rätt lång... Nu är det nog som så att Tina är mycket kapabel att klara sig på egen hand... men eftersom jag kände i hela kroppen, att nja, det vore nog rätt kul att få komma iväg på en liten tripp, så måste jag ju skylla, motivera ha ett skäl till att åka... i varje fall inför familjen :-)
Och jag ångrar det inte, vi hade jättetrevligt, många fniss och skratt under resan. Så jag är jätteglad för att jag fick följa med som sällskapsdam, fotograf, protokollförare, "trimgalge", burk och flasköppnare, väskbärare... stöd när bilen hamnade i fel fil... men som sagt Tina är helt kapabel att klara sig på egen hand :-)
Jo, det vet nog alla som känner Tina att hon är, inget snack, men vi gör ju det som vi är bäst på och det som vi har mest tid till osv, det är ju så det funkar när man hjälps åt, när allt flyter på, och när man har roligt tillsammans. 

Resan började bra. Tina plockade upp mig utanför mitt jobb. Vi hade gått om tid, tyckte vi, och det skulle vi bli varse. När vi via flera fantastiska filbyten i Stockholmstrafiken (fredag eftermiddag = svettigt) kom fram till incheckningen... så tittar gubben i lådan på oss på bokningslappen, på oss, på bokningslappen och säger... ska ni verkligen till Helsingfors... Näe, säger vi, Åbo... Kom igen om en halvtimme säger gubben... så tidiga var vi. Bara att backa tillbaka, vända på steken och åka till terminalen och ta en fika. Efter ett tag tillbaks till gubben i lådan, fram med bokningslappen. Då köpte han det inte rakt av, det krävdes verkligen en kvinnas list för att övertyga denna gubbe om att av de tre namn som stod på lappen var det bara en som var med i bilen... och den som var nr 2 som var med i bilen stod inte med på lappen... men skulle med på båten... tills slut gick det... men vi fick ändå inte köra på... båten hade inte kommit in... vi var fortfarande
 tidiga :-)

Rymlig hytt för 2 personer, kändes lite lyxigt, båten var Galaxy, lite extra lyxig och fräsch känns denna katamaran. Och extra lyxiga kände vi oss när vi i Tax free shopen fick en gratis bubbelvatten.

Återigen på en Finlandsbåt lyckas Tina trendigt och designmässigt matcha väska mot toaletten... denna gång grönt mot grönt.

 

En trevlig kväll på båten, vi åt en god sallad, sniffade oss igenom hela parfymeriet, vi sniffade i en hel timme... även om vi var lite lätt parfymgroggy så var vi nog båda två rätt nöjda med våra inköp.  En lugn morgon på båten, vi hade klarat av att ställa om klockorna och vaknade i tid den här gången:-)  Vi körde inte mycket fel på vägen till mässan, näe, inte ens fel, vi kan kalla det för en lätt tveksamhet vid ett tillfälle :-)

Vid incheckningen, eller ja insläppet heter det kanske så krävdes det 5 kontrollanter för att få in oss två personer, och en hund att ställa ut, en hund som följde med, detta att kolla mot tre nummerlappar, där två hundar inte var med... detta slog "gubben i lådan" vid Siljaterminalen... han klarade ju i varje fall ut sitt dilemma på egen hand...:-) Men vi kom in, i en mycket färgglad hall, och vi var mycket ensamma.

Vi kunde trösta oss lite med att mattorna i vår näst intill osynliga lilla ring var lite mer enhetliga, de var enbart blå... tack o lov...

Nu var det äntligen dags för frukost... dock utan kaffe... mycket hade Tina packat ihop... även om det tydligt märktes att det var utställning
light som det handlade om. Tina hade fått med sig sin lilla perkulator... och den använde vi på morgonen till termosmuggarna, så vi kunde vakna till lite i bilen... men själva termosen, den som skulle räcka under hela dagen... den uteblev fullständigt. Så rensande av fickor, väskor, plånböcker så fick vi till slut ihop till en katalog och två kaffe... och kunde andas ut och i lugn o ro njuta av en frukost värdigt ett hälsocenter, och det bara så gott.

Själva allting runt omkring ringen bestod utav att frysa och äta och mumsa på godsaker... men godsakerna var övervägande hälsosamma, så det var bara att njuta och gräva i Tinas kylväska, Go o gla o mätt blev jag, tack Tina!

Vi var inte ensamma svenskar på plats, Heléné Hulthén (Cameron) och Anne Hübinette (Hübinettan's) var där de med.  Så vi hade vår lilla svenska koloni på ena sidan av ringen. Och hackade tänder av kylan tillsammans, hejade på varandras hundar, eller ja, Anne och jag hade ju inga egna hundar med oss, men vi hejade ju hej vilt ändå, visst hejade vi i första hand på vårt eget resesällskap, men i andra hand så höll vi ju tummarna för den andres hundar. När rasen var färdig så var vi, trots diger frukost för Tina o mig sugna på en fika, vi sökte oss en bit bort från kylan runt ringen... ringen låg precis vid utgången till rastplatsen, så vi var verkligen nerkylda... det är inte varmt i Finland vintertid...

Lite bättre var det kanske med temperaturen... men det krävdes en shoppingtur, kika lite på finalerna, flytta till en varmare hall och en fika till för att vi inte skulle stelna till helt.


Förresten... det är bara rester...

Även Helené visade på att hon verkligen kunde resa på utställning "light", kolla in hennes trimväska...

Vi hade ju inte direkt bråttom att packa ihop och ta oss därifrån vare sig Silja Line eller Viking Line går ju så där jättetidigt på kvällen. Så vi var ett rätt ensamt gäng att lämna lokalerna.

Men hur gick det då? Bra!!! Coin den öppenklass hane som Tina hade med sig, gjorde det han skulle. Tog cert och blev Finsk champion, fick även Cacib och blev sedemera BIM!!! Kan man verkligen kalla för en full pott för en resa med en enda hund :-)

Efter återigen bara en liten tveksamhet på vägen till färjan så var vi ombord... Ny sväng ombord, äta igen... gott, prova på lite olika rätter... ny sväng i parfymeriet... inte lika långvarigt... men väldoftande var vi när vi lämnade butiken... Och så var vi lite "excklusive" igen... och hämtade ut en flaska med bubbelvatten... nu hade vi bägge två varsin... och bestämde att de här öppnar vi i Tvååker ... helt perfekt... Två flaskor i Tvååker :-)

Ännu bättre hytt på hemvägen... till och med fönster, lyxigt värre. TV hade vi både på ditvägen och hemvägen... den största skillnaden mellan hytterna var att på hemvägen fick vi gång TV:n

 

Lugn morgon igen, enda stressen var att vi glömde att notera i våra minnen när vi körde ombord, vilket däck, vilken dörr vi skulle nå bilen via... så vi irrade lite... men vi klarade oss utan att skämma ut oss, och hann även packa bilen och springa uppför alla trapporna ( ja kondisen hade vi nog glömt någonstans den med :-) och köpa en kopp kaffe... ja det var ju det där dilemmat med kaffebryggaren kontra den frånvarande termosen :-)

Båten kom in halv sex på morgonen, så när jag en stund senare sa hej då till Tina utan för vårt hus på Aprilvägen, så avrundades jag henne inte ett dugg alla mil hon har hem till sig uppe i Värmland. Jag bara sa hej och tyst till hundarna och dök ner i sängen. Borta bra men hemma bäst... :-)

Ja, det är fortfarande stiltje i utställningslivet, men inte i vardagen. Lite årsmöten i faggorna att roa mig med, annars bara att njuta av mina egna hundar i närmiljön.  Invänta att Lili ska visa tecken på att hon är dräktig. Men utställning det blir det ändå snart... för tiden går ju så fort så snart är jag där igen :-)

Samtliga resultat hittar du på http://www.kennelseamrog.se/utstallningar/