Klippkurs 090411

För Lena Carlsson Kennel Leciha's i SWTK:s regi.

Vad gör man inte för att slippa vårbruket hemma i trädgården? Jo, i varje fall jag, tillbringar en dag inomhus för att få mig en duvning i hur man klipper en wheaten. Äh, det var stora fönster i lokalen så jag fick se lite av solen i varje fall :-) Chippen och jag gav oss iväg på morgonkvisten till Västberga. För nu skulle det bli klippa av. Att Chippens syster Mira skulle vara där det visste jag, men att jag skulle vara delägare i två andra hundar på plats det visste jag inte. Både Kaiser och Sigge var på plats, och Julia och Hasse skulle fila på klippningens hemligheter och fix o trix. Totalt var det 10 stycken wheaten i lokalen.


Julia och Kaiser

Koncentrationen är som vanligt total och ingen är direkt talbar, fast det pratas på något konstigt sätt hela tiden i alla fall, mummel o mutter och ett och annat rop på hjälp när Lena var i närheten. Och så självklart skratt och glada tillrop mellan varven, och lite tröstande stöttningar... som... äh ta lite med effileringen så syns inte hacket så tydligt...:-)


Carina och Mira

Sen eftermiddag kunde vi andas ut (särskilt Sigge:-), samtliga svanstippar och pungkulor var intakta... även om det var nära några gånger...


Hasse och Sigge

När vi närmade hos slutet så tog vi ut hundarna och Lena tjatar ju hela tiden om sina trianglar när man ska klippa hunden, och så begärde hon trianglar även i rörelse för att kunna kolla resultatet. Ingen kan ju anklaga Lena för att vara en såkallad "fyrkantig" person :-)

Lite uppställning blev det också.


Chippen


Mira


Kaiser


Sigge

Arbetsvecka igen, överlever jag den så blir det utställning i Västerås helgen som kommer. Ike och Chippen följer med, en av varje sort... eller kanske jag ska säga "Gott o Blandat" :-)