Inofficiell utställning Hågelby Park

 

I den här parken var jag flera gånger när barnen var små och vi bodde i Farsta söder om Stockholm. Aldrig att jag då hade kunnat drömma om att jag 10 år senare skulle befinna mig där för att ställa ut hundar. Men nu var det faktum på det viset. Lite nostalgisk blev jag allt när jag såg elbilarna och lekplatsen, men nu var det fokus på de fyrbenta juniorerna som gällde för dagen.  Som just idag räknades som vuxna hundar. Visserligen hade jag lyckats med att anmäla Chippen som valp 9-12 månader... och han var inte 12 månader när jag skickade in anmälan... shit happens :-) Han fick byta klass och över en dag så blev han "vuxen".

Mira och Chippen representerade Ambush för dagen. Men vi var inte ensamma med dessa wheatens, det dök några gemensamma nämnare allteftersom det närmade sig startskottet för rasen.

Så vi var i riktigt trevligt sällskap. Och inte nog med det för i ringen jobbade Edith Rosenlunde som ringsekreterare, så även där fanns det känt folk som kunde hålla reda på oss wheatenmänniskor. (Var nog mest mig hon höll reda på... virrpanna som jag är :-)


Här kommer Nova för att hälsa innan hon ska in i ringen, Nova är en Kaiser dotter.

Vi hade en rafflande följetong på morgonkvisten... Yvonnes hemliga låda...


 

Som innehöll ett nyinköpt tält... alltid lika spännande och se hur det blir när det är klart...


hm... var skulle pinnen in?


Ojdå, den skulle visst in härmed...
 


Det underlättar om man är lite tokig...


Jodå, det kom upp, lite skevt...
 

 


Några timmar senare var tältet "flygfärdigt"... hjälpande händer på plats, hammare lånades ut och det till sist var det i alla fall för ankrat ordentligt.

Men som jag sa till Yvonne... lagom till säsongens slut, augusti/september  har du fått ordning på tåtarnar och pinnarna...:-)


Enya Bim valp


Isac Bir valp


Mira, med fokus på matte Carina.


Bir och Bim... Chippen och Mira.

Chippen blev Bir och Mira Bim, Mira är lite segare än Chippen som för dagen seglade fram i ringen. Chippen slutade sen som Big 1, bara så roligt, och han skötte sig verkligen. Men man kan ju säga att han la allt krut på Big finalen, i Bis finalen var han trött, en lång dag med mycken väntan. Men ändå, resultatet är ändå kanon, för han placerade sig faktiskt som Bis reserv. Inte illa för en trött ettåring :-)


 

Det var en trevlig dag, mest varm sol men även en del skurar. Men sol i hjärtat hade jag definitivt när jag åkte hem. Två Ambush hundar som skötte sig kanon, och som det gick jättebra för. Och det är lite mysigt och avslappnat på en inofficiell utställning. Idag hade vi dessutom en fin miljö runt oss.

Så får vi se hur det går på lördag, Österbybruk, också fin miljö, hoppas att vädret inte blir sämre  i alla fall, och att Mira och Chippen sköter sig llika bra. Sen hur det går är en annan sak, de har framtiden för sig, just nu acklimatiserar vi oss inför utställningarna i framtiden, och tanken är att de ska tycka att det är riktigt roligt.