Österbybruk 090523

 

Det såg inte alls ut som SMHI hade utlovat när jag satte mig i bilen för att styra kosan mot Österbybruk. Hela körningen talade jag om för hundarna, Chippen och Mira, att det ser ljusare ut längre fram... det ser ljusare ut... Men när vi kom fram så var det bara att inse, att antingen så hade SMHI fel eller så kan jag inte tolka deras hemsida... Lerigt, geggigt och blött blött blött... Första halkade jag omkring i leran med tält och tältpinnar under armen. Tänkte att här är det bäst att få upp tältet innan hundarna kommer ur bilen. Sandra Träff väntade på mig vid ringside och var som alltid en stor hjälp, för mitt tält är inte lätt att få upp ensam, två personer... då är det en baggis. Sen ut igen till bilen, idag fick hundarna en åktur i buren, trots att de mycket o länge o högljutt talade om att de hellre ville gå... men aldrig i livet att jag gått upp så tidigt en regnig lördag för att de skulle få roa sig med ett gyttjebad.

Väl framme och allting på plats så smakade kaffet och frukostmackan väldigt gott, den avnjöts långt inne i tältet, där inte en regndroppe kan klämma sig in. Sen var det bara att inse att det var ut i vätan som gällde. Chippen skötte sig fint, men gick inte riktigt hem hos domaren. En slät etta fick han, ja, jo, en andra placering i juniorklassen... men de var bara två stycken, så det var ju en lätt match :-) Samma placering (och antal) bland tikjuniorerna, men Mira kunde för dagen glänsa över Chippen och stoltsera med ett HP. Min seger för dagen var att Mira som gärna har en laid back attityd i ringen och är lite småseg (och osäker) skuttade fram och busade och var jätteglad. Det kändes jätteroligt.


En del hade service i ringen, här står Annika i blått, Amanda i grönt och Logan i päls.


Sandra och Lexus hade inte samma service, det var väl jag då som skulle gått i regnet igen... det kunde jag gjort om jag hade haft ett
paraply :-) Bara jag räcker nog inte till :-)

Lexus vann öppna klassen men sen var det stopp, totalstopp, ingen placering i Bästa Hane... Den här gången... Heja Sandra o Lexus!

Inte blev det många kort den här gången, det var så kallt o eländigt så mina fingrar var vita. Jag väntade en stund efteråt för att se om SMHI kunde ha lite rätt ändå... klockan 1200 skulle det vara 18 grader o strålande sol... men ack nej, inte då. Så jag fattade beslutet om att åka hem med vått tält och tina upp efter dagen. Men vad tror ni händer när allt är instuvat i bilen... ca 1300... solen kom... kanske inte 18 grader men ändå... men då var det bara att åka ändå, och jag fick faktiskt inviga mina nya solglasögon på vägen hem :-)


Jag sa hejdå till Brügges som skulle fortsätta dagen i schnauzer ringen, de fick nog njuta av lite värme under eftermiddagen.

Dagens highlighter... Trazzlas Bästa Tikplacering, och Mickes godsaker till fikat. Sött och gott.

Nu dröjer det ett tag till nästa utställning, flera veckor (...massor av veckor känns det som). Men nu laddar vi för valpning inom en och halv vecka, så det händer en del ändå... kanske till och med i rabatterna, eller rättare sagt att jag kanske kan passa på och minimera min fina maskrosodling :-)