Tvååker 090710

Här åker Björn iväg med Ike, Chippen och Mira i bagaget. Själv stod jag kvar på uppfarten och vinkade lite förvirrat. För det kändes konstigt att det inte var jag utan Björn som skulle åka iväg. Men jag har valpjouren i valplådan, så jag hade fullt upp ändå. Och Björn har tagit på sig att visa Ike, och då får han åka, och med valpar så kan vi inte bara lämna "skutan" bägge två.

Nu kan ju jag inte skriva så mycket om resan, jag var ju inte med. Jag kan bara skriva det jag vet och fått återberättat. Så det blir inte så mycket mer än så här... Jo lite mer kanske :-) Resan var tänkt som en träningsresa för Björn, han är ju inte den som brukar visa hundarna, och inte den som reser iväg på egen hand. Han brukar vanligen åka med och vara en ytterst tacksam handräckare och en räddande ängel vid alla tunga lyft och tältuppsättningar. Att få bra resultat, ja det vill man ju alltid, men det var inte det viktigaste den här gången. Det gick överlag bra. En strategisk miss gjorde att en tvåa blev säkrad, men det var jag som tänkte fel.

Chippen fick en slät etta. Helt okej, Björn tyckte att han var väl studsig... kritiken var det inga större fel på, så det är det väl inte då på Chippen heller :-)

Ike... han som mer än gärna passgår med mig... tog till slut ut stegen ordentligt :-) Men domaren saknade temperament på denna hund... något som han har :-) Men han var nog väldigt konfunderad över att vara i Björns händer. En nyttig lärdom för mammagrisen, det går bättre nästa gång.

Vi valde att be Sandra Ingnäs att visa Mira. Mira gillar inte det här med utställning, inte varje gång i varje fall. Och min tanke var att hon skulle behöva en trygg handler. Björn skulle ha lite rampfeber, det visste både Björn o jag :-) Men här kom den strategiska missen som slutade i en tvåa, Mira ville inte alls visa upp sig, hon hade nog hellre behövt en nervös men välkänd och därmed trygg Björn. Men tack Sandra för att du visade henne.

Och efter som familjen Ingnäs var där så var Wallace där ( Ambush Braveheart) ... han höll ställningarna med Ck och placering i Bästa Hane. Och detta medförde att Ambush hade en uppfödargrupp, och det är inte så vanligt, så vi sa att den får gå in och visa sig. Två tunnpälsade och två tjockpälsade, tre kombinationer... och i kritiken stod det simular dogs... Det som jag kan utläsa på bilden är att färgen på hundarna verkar rätt enhetlig... alltid något :-) Gruppen fick HP och jag är oändligt glad för mina hundar :-)

Dag två valde Björn av olika skäl att inte ställa utan att åka hem till familjen. Men vad jag har förstått så hade han jättetrevligt. Ätit gott, bara att tacka Inger för laxen och allt annat ompysslande :-)

Till helgen som kommer så blir det Kungsör och Köping. Vi åker tillsammans, och gör dagsturer av det hela. Så får den yngre generationen av kennelpojkar roa sig med Thea och valparna. Och det gör de med bravur. Även om det suckas o stönas mellan varven... "varför blev det hela nio stycken" :-) Svabben börjar bli sliten och hushållspappret att sina... men de är ljuvliga våra nio kiss o bajs maskiner :-)