Kungsör 090718 och Köping 090719

Ja det kändes verkligen som ett åkande fram o tillbaks hela helgen. Men med valplådan full ville vi inte helt slita ut våra underbara söner och tillika kennelpojkar, och vi ville åka både Björn och jag, så då blev det fram o tillbaks. Men så där himla långt är det ju inte, inte om man jämför med en del andra resor :-) Varmt varmt och varmt var det, ja, jag är typiskt svensk och pratar väder, och klagar på sommaren att det är för varmt och på vintern för att det är för kallt. Men jag föredrar värmen, och jag klagade inte så mycket, egentligen mer på fukten i luften som gjorde att svetten lackade bara man tänkte på att anstränga sig, så var det i Kungsör under lördagen. Fyra Ambush hundar var på plats, Chippen och Ike hade vi med oss.


Chippen


Ike

Och så Mira tillsammans med fodervärden Carina.


Mira

och Wallace var på plats via sina ägare.

Resultmässigt ingen höjdare, men dock andra segrar. Segern i det funkar i ringen när Björn visar Ike, han passar inte ett dugg, men sen behöver de blir mer samkörda på annat finlir, och Ike fattar nog fortfarande ingenting  av varför han ska vara med Björn i andra ändan av snöret, och inte med mig, men det kommer, det är bara att träna på. Mira som inte är riktigt bekväm inne i ringen skötte sig galant, men behöver fortfarande jobba på att finna det roliga i att showa. Chippen, ja där hände det något, vet inte om han trampade på nån humla eller nåt, för mitt under bedömningen framför domaretältet rycker och hoppar till, och sen var det inte roligt igen. Men han liksom Ike och även Mira fick hp och fick därmed gå in igen, och då var Chippen mer bekväm. Just när det gäller ungdomar som juniorer så är det ju en investering i framtiden om det går att få ett samarbete som leder till att bägge parter tycker att det är riktigt roligt, så det är bara träning som gäller härmed :-)

I pausen så var det klassen som numera blivit en klassiker... Gubbe med hund.

En sak som de hade klart för sig, gubbarna, det var att det var den röda hunden som gällde i tävlingen :-) Men sen var de i övrigt hade klart för sig... de vet nog varken de eller vi andra... nej, skämt åsido, de var jätteduktiga... eller så var det hundarna som duktiga :-)

Slående var dock att den "gubbe" som vann, har många år kvar till gubbstadiet, grattis Sebbe :-)

Det innebär i klartext, Tino, att du visst inte var för ung för att deltaga :-)

 

Något av motsatsen till "Gubbe med hund" är ju då barn med hund... även om den klassen inte är enkönad. En annan skillnad är att i denna klass kan man om man är idel öra höra en hel "tips från coachen" från ringside.

Vi hoppade över grillningen efter utställningen, sönerna behöver ju lite fritid mellan varven. Men det är härligt att höra hur vår tolvårige son som tar sitt "sommarjobb" på allvar... "klockan 12 ska jag släppa ut Thea och sanera (vårt uttryck för att städa valplådan) och ge valparna mat, och sen ska jag sanera igen, och sen är jag ledig i flera timmar, fast jag måste ju prata lite med också... Nu "sommarjobbar" han inte varje dag... utan har lite jour när det behövs.

Så var det dags för tidig morgon igen, trycka på kaffekokaren, in i duschen... gud vad skönt, trimväskan redan på plats i bilen, eftesom vi inte packade ur, bara kylväskan som ska fyllas med mackor, vatten och köttbullar och sen iväg. Körde 500 meter, så sa jag till Björn... klänningen... glömde den ( om det skulle bli soligt)... vänder tillbaks hämtar klänningen... kör 500 meter... sandalerna... om det nu skulle bli sol och jag skulle använda klänningen, vänder tillbaks hämtar sandalerna... sen slutade jag tänka... för det som var glömt fick vara glömt, nummerlappar och vaccinationsintygen var med, det var jag säker på, kollade en gång till bara om i fall att... Jodå vägbeskrivningen... jodå den var med den med. Behövs inte sa Björn, vi åkte förbi igår... ja visst ja, det var ju resan som var fram o tillbaks... Och vi kom fram, lite av utställning light. Bara två hundar att ställa (dock tre med oss, Chippen var fick åka med för att avlasta de guld värda kennelpojkarna)Inget tält att sätta upp, vi skulle vara i Tina o Thomas tält. Ingen lunch att behöva tänka på, för det skulle Sandra Träffs föräldrar fixa, och Tina hade fixat efterrätt. Så himla bekvämt, och tacksamt, lättsamt och gott :-)


Köttbullar är gott, så är det bara :-)

 

Meningen med utställningen för oss var att träna Mira på att vara i ringen och Ike att vara med Björn och Björn att vara i ringen. Och det var framsteg på alla punkter. Inga direkta resultat, HP till Mira, och CK till Ike, placering i sina klasser. Och fungerar inte jag konstigt så säg. NÄr Ike studsar runt av glädje i ringen och inte tar ett rent steg... då blir jag vansinnig, när Mira studsar runt och hoppar och tycker att det är kul, då blir jag överlycklig. Jodå Mira tog rena steg också, men hennes skutt i ringen var nästan roligare, för det är det hon ska upptäcka, att det är kul att showa. Iken skötte sig ypperligt i sina rörelser tillsammans med Björn. Så vi var nöjda med dagen. Bäst i rasen blev Sandra Träffs Lexus, en mycket vanlig förekommande reskamrat på väg till utställningar... så självklart hejade vi på honom, att han sen är en stiligt kille gör ju inte segern mindre rättvisande... :-)


En glad tjej


Mums!


Även "Otto var lite pömsig efter dagen


Björn o jag packade rätt snart ihop efter att ha mumsat på god pastasallad men en mycket mumsig sås/dressing och ostkaka med sylt o grädde... utställningar är trevliga... :-) Vi sa att efter att ha kastat en blick på himlen, vi skyndar oss, så slipper vi regnet, men ändå så fastnar man i det o det samtalet, och tiden rinner iväg, och när vi gick till bilen så regnade det självklart. Men vad gjorde det, tack vare Tinas gästvänlighet så hade vi inget blött tält med oss hem.

Jo, inte använde jag vare sig klänningen eller sandalerna, solen sken ju inte :-)