Ransäter 090726

Karlstad/Ransäter, jag hade bara anmält till Ransäter, men hade andra uppdrag i krokarna under lördagen, så jag kunde slinka förbi och kika till hur slutställningen skulle bli i rasringen under Karlstadsutställningen. Hann se slutet, säga hej till de jag kände, sen bar det vidare ett par timmar till, och jag hann iväg innan himmelen öppnade sig, och skänkte en tacksam tanke att oj vad  skönt att slippa packa ihop tältet i det här. På kvällen, en återkommande tradition hemma hos familjen Höijer i Karlstad, grillfest :-D


Den yngre generationen tog hand om de riktiga
doningarna på grillen...


Chippen fick egen cupé under kvällen, tror att han har förlåtit mig för att det tog
en stund innan jag upptäckte när det började hällregna...förlåt Chippedipp


Skumpa såklart :-) Logan blev champion,
så mycket grattis till Annika o Micke


Många var vi...

Det här året startade också en ny tävling, för de som har en dragning åt en annan tidskrävande sport... golf. Ett vandringspris finns numera, jättefint är det. I år vann Pontus från Emmaboda, och han var väldigt nöjd med det :-)

Tina hade också ordnat ett jättefint prisbord åt resten av golfarna, och även åt de som deltog i den desarmerade femkampen, som pga vädret blev en tvåkamp, men vad gjorde det när man har roligt :-)


Micke prisar priserna och har svårt att välja


En tokfia som spanar in desserten... ananaspaj...mmm...


En nyfriserad tokstolle med härstamning från Emmaboda

Det var som vanligt en mycket trevlig kväll. Och trots kommunikationsmiss Tina och mig emellan så fick jag sovplats. Det är inte klokt vad jag kan missuppfatta saker o ting i bland. Men oftast så löser det sig på något sätt. JAg var helt säker på att Tina menat att vi skulle sova hos Höijer, Tina var helt säker på att vi skulle sova i Kristinehamn. Nu inmundigade jag visserligen bara folköl under kvällen efter som min privatchaufför och tillika äkta man var hemma och skötte om valplådan, men köra det ville jag inte när jag uppfattat missförståndet. Men jag och Chippen fick sova så gott på en bäddsoffa, tack Birgitta! Så blev det liten närmare på morgonen också.

När jag satt upp tältet så fick Chippen sällskap, Lili var på besök i höglöp. Jag tänkte inte så mycket på det, van vid att Ike klarar det mesta av de goa dofterna i sansat tillstånd. Men när jag skulle ta fram Chippen för sista stylingen innan vi skulle in i ringen... hm..mmm... rodnar... något rött och långt släpade i backen under hans mage, krökt rygg och inte direkt fria rörelser. Shit tänkte jag, detta går ju inte, anmält en hund o så ska jag inte kunna ställa honom... Chippen var ensam i sin klass, så jag berättade så där lite pryd och röd om kinderna om Chippens prekära situation och frågade lite försynt om i fall att junioren kunde få bedömmas lite senare. Yes! vi fick respit till efter unghundarna. Tina kom med en balja med kallt vatten och trasa, Alltså full koll på hur man ska lugna en mans lustar :-) Detta i samband med en promenad, puh, efter en stund var Chippen normal igen.


Lugnande promenad


Chippen fick inte bo i tältet efter incidenten.


Han skötte sig kanon i ringen, Ett CK att minnas :-)


Mycket folk i Seamrog tältet


Mycket Seamrogfolk utanför tältet
(Detta är ju Seamrog's hemma arena)


Och så några gubbar på ljugarbänken...:-)

Jag var fullt nöjd med Chippens Ck, det var ju den hunden som jag anmält.Men familjen Ingnäs var på plats med Wallace, Ambush Braveheart, och vad gjorde då inte han, fint visad av Amanda Brügge, jodå en bästa hane placering och ett Cert!!! Grattis till familjen Ingnäs!


Wallace

N är bedömningen var klar så gjorde jag nåt jag inte brukar göra, packade ihop på en gång inväntade inte finalerna för att heja på Mr Big. Utan lite kors o tvärs resor i Värmlands skogar och sedan ner till Svartå, till Lena Carlsson, mitt "privata" vandrarhem under den här sommaren :-)

Jättetack till Tina och Birgitta o Lars som ordnar denna helg så härligt trevligt!