Nyköping 090815 och Norrköping 090816

Mingel runt ringen under en lång väntan på att rasen skulle börja. Men så farligt var det inte, det går att roa sig med lite av varje under väntan. Man kan gå på toaletten, dricka kaffe, gå på toaletten, dricka mer kaffe och gå på toa igen. Halvsova lite i stolen, titta på klockan, kamma hund. Men trevligast är att sociala lite runt ringside, alltså prata runt med utställningsvänner. Och tiden går och så är det helt plötsligt dags, och då finns det inte längre något som heter gott om tid, då gäller det att vara färdig med kaffedrickandet  och toalettbesöken.

Det var Björn o jag som åkte, två hundar i bilen, varav en skulle ställas, den andre var bara med för att ladda inför morgondagen. Mercan var fullpackad med prylar, även om det var en utställning "light". (saknar min chrysler...) Ike var den som skulle in i ringen idag, tillsammans med Björn. Björn vankade omkring under väntans timmar, med adrenalin toppar för han ville göra ett bra jobb med Ike i ringen... sen tog orken slut och han pausade med slutna ögon i stolen, för att sen komma igång igen... jodå, man hinner med mycken nervositet under så många timmar :-) Jag var inte ett dugg nervös, jag skulle ju enbart kamma hund och dricka kaffe (och gå på toaletten.. :-)


Det fanns fler som laddade...


...och ännu fler... (Allaflox valp)


Men ingen tvekan, Otto var alert... går under smeknamnet "popcorn" för dagen gäst i tältet för att söka skugga under en solig dag.


Björns nervositet var obehövlig, han lyckades med att visa Ike jättefint, och vann championklassen och blev i slutänden tredje bästa hane :-)

Wallace (Ambush Braveheart) slog till och kom på andra plats i bästa hane, tvåa om certet. Härligt! Första gången Ambush har två placeringar i en bästa hane klass :-) Bra jobbat Sandra!

Vi packade ihop tältet, underbart, är väl första gången, utöver Svenstavik, som jag har packat ihop tältet och det varit torrt efter en utställning den här sommaren. Styrde kosan mot Larslund, kennel Wibrimic's... Britt och Micke, där Björn lämnade av mig och Chippen för övernattning inför Norrköpingsutställningen.


Chippen o Moa bekantar sig


Både Chippen o Ike tyckte att denna trädgård var leksakernas "mecka"


Chippen o Mimmi pussas lite...


Chippen fortsätter pussandet, ur en annan vinkel...


Moa ville gå på egen promenad med Chippen


God mat, underbar trädgård, gott vin och även en skön säng, kan rekommendera "vandrarhemmet" i Larslund :-)

Inte så tidig morgon, eftersom det är närmare från Nyköping än från Stockholm om man ska till Norrköping. Gud vad skönt att inte ha flera timmars bilkörning på morgonkvisten, Tack Britt och Micke för denna gästfrihet. Jag kontrade ju då med att Britt och Mimmi fick bo i mitt tält udner utställningen... dock inte att jämföra, för Britt fick slita lite för det husrummet :-) Men tills slut var tältet på plats ( Tack Sandra T för assistansen i blåsvädret)


Denna dag, dessa två, mina bästa vänner... inte en pinne över, det gällde att förankra väl i blåsten.


Närmsta tältgranne, Edit Rosenlund, idag klädd i en neutral fägskala ( om man räknar kennelkubbsgrönt som neutralt vill säga :-)


Normalt sätt är detta minst sagt Ediths normala färgskala...


Like it... aktiva facebookare vet vad jag menar :-)

Muskelbristning i ena låret och ett svajande knä... Britt hade lösningen... Krille... honom köpte jag direkt. Krille skulle nämligen visa Mimmi, och hade inget emot att även ta sig an Chippen. För Krille var wheaten en ny utmaning, han har visat många andra raser. Och min utmaning var att sitta bredvid och se miN "lilla lurv" visa upp sig utan mig i snöret. mmm. lite jobbigt i hjärtegropen för en hönsmamma, men Chippen hade inga större problem, inte Krille heller :-)

Tack vare Krille fick jag göra en ny bekantskap.


Rasen Prazsky Krysarik, vilken lite mysig goding det var att träffa.


Krille och Chippen, första gången för Chippen i unghundsklass, slutade med en andra placering i klassen med CK.


Krille och Mimmi, även här en andra placering i klassen med Ck, men även en fjärde placering i bästa tik, grattis Britt!


I Tinas tält sitter Otto och ser faktiskt lite bedrövad ut, kan det var för att det var andra dagen på raken som Tinas Otto inte fick vara den enda Otton på plan? Fast för mig finns bara en Otto... och det är just Otto, så cheer up :-)

Så ihop plock av tält och och en ansenlig mängd pinnar som jag hamrat i med min älskade gummiklubba. Puh, inget regn denna dag
heller :-). Tillbaks till Larslund, en god kopp kaffe, tack Micke. Och sen helt enligt plan, eftersom Micke hade ärende till Stockholmstrakten så skjutsade han mig till Bredäng, där Björn troget väntade och väntade... för det var nog både vägarbete och broöppning samtidigt i Södertälje, så resan tog lång tid. Men lite hittade jag på vägen som roade mig när vi rullade i slowmotion på E4:an

För er som med syn som jag så står det " De e fint o va ful, skönhet kommer inifrån"... men när jag kikade in i bilen så undrade jag om det stämde... full med "bananlådor, och en gubbe med basker... längre in än så såg jag inte...därav hittade jag nog inte den tänkta skönheten... men ett gott leende fanns dock på mina läppar när vi passerade ekipaget... och det kan ju vara en viss slags skönhet det med :-)