Tånga Hed 090829 och 090830

Terrierklubben och SWTK en utställning vardera dag. Som vanligt nuför tiden så får jag hålla mig lite i bakgrunden. Särskilt eftersom den enda hund vi hade med oss var Ike, och det är Björn som visar honom i första hand. Lite rastlös blir jag allt, även om jag knappast var i "springform"... iklädd foppatofflor stl 43... man tager vad man haver... :-)

Men helt utan jobb var jag inte, för Julia var sjuk, så jag hade som uppdrag att visa Kaiser. Det skötte jag nog rätt bra, för han blev andra bästa hane i svidande konkurrens... för inte är det lätt att slå sig fram i bland alla de andra fina hanarna. Och kul hade vi Kaiser och jag, han var taggad till max, visade verkligen att han gillade läget :-)

Sandra rapporterade resultaten direkt till Tina och hemsidan wheatenshows... nästan så att resultaten låg ute innan ekipagen hunnit fram till placeringsmarkeringarna.


En styck Lakkas tik som Bästa Tik och Bim... en förvånad Hilde och en Linnea med hakan i knähöjd...
Det var nog så att många var förvånade över den placeringen. De flesta tippade nog tunnpälsat för hela slanten just den här dagen...
Men visst är det härligt när det är mer än pälsen som har betydelse, tänker i alla fall jag :-)

Ike och Björn inne i ringen, oplacerade i champion klass, men CK fick de i alla fall.

När man bor på vandrarhem så krävs det att man respekterar varandra... annars är det lätt hänt
att det sk "tvättstugesyndromet" uppstår... den här lappen berörde inte oss direkt...
Känner du dig skyldig så är det bara att ringa... :-)

På kvällen, god mat, många skratt och ju längre kvällen led, desto mer var det "finns det hjärterum, så finns det stjärterum..." Samlingsrummen i husen är inte så stora... och i det där vi bodde så var det redan fullt... så vi fick leta reda på något annat, och maten bars runt genom husen... men till slut hittade vi plats åt oss alla :-)

Vi trotsade vädret och grillade... men att sitta ute var det inte att tänka på, till grillad fläskfilé serverade vi en smarrig potatisgratäng... tack Tina U för receptet... :-)

Tyvärr så längre kvällen gick, desto mer förkyld blev jag... men gänget var överens... de visste var de hade mig, för mitt trumpetade hördes långt över Tånga Heds vidder. Och när morgonen kom och det var dags för wheaten klubbens utställning så var jag oehört glad att Björn var med, och att utställningen inte började förrän kl 1000. Jag fick sova till niosnåret, sen masade jag mig upp och kokade en obligatorisk kopp kaffe, sen kunde jag börja fundera på om jag överhuvudtaget skulle visa mig alls den här dagen, men jag tog mig i kragen och ramlade in i tältet strax innan utställningen började.

Tack o lov så slapp vi nästan regnet den här dagen, annars hade jag nog gått o lagt mig igen. Men samtidigt så är man ju där, och jag vill ju vara med och se vad som händer.

Alla är vi med på olika sätt, och en del slappnar av från tävlingsadrenalinet med en god bok.

Andra läser med spänning utställningskatalogen (de nästan försvunna, den här dagen :-) och följer noggrant med hela tiden. Jodå, Sandra skötte telefonlivupdaten den här dagen också. Lite kul när Anne Hübinette frågar om det är nån som liveuppdaterar, då hon fått telsamtal från Tyskland angående resultaten... så det hemsidan wheatenshows har sina trogna läsare :-)

En liten stund fick jag torka näsan ordenligt och ta tag i kameran och fota några hundar...
inte visste jag att jag kunde se så fokuserad ut :-)

God förtäring höll region väst med. Både korv och köttbullsmackor, och hembakade bullar och mary cookies, mmm... gott!

Och en helt suverän ringsekreterare... vilken underbar röst och härligt tempo, guld värt en sån här dag.

Björn och Ike i ringen, domare Stig Juréen.
Inte kunde jag väl ana när jag köpte min första wheaten (Doglas) från Stig.
Att jag nio år senare skulle ha min egenuppfödda hund på en utställning där Stig dömer.
Men så var det den här dagen.


Stig går igenom Ike.


Ike på fjärde... Kaiser på tredje... härligt!

Så var det då dags för bästa hane... en fjärde placering i championklassen... nja, loppet är nog kört tänkte vi...
Men Björn travade glatt in med Ike i ringen... och glad var Björn fortsatt under första varvet... de fick stanna kvar... Björn log glatt...
I nästa sväng när Stig skulle tacka av de två "extra" som var kvar och inte kunde få en placering så sträckte han ut en hand mot Björn som aldrig någonsin varit så snabb på att slänga in en hund i en bur... för att i nästa sekund få höra sitt namn tjoas runt ringen... Stig hade sträckt ut handen till fel handler... meningen var att Björn skulle få vara kvar och slåss om en placering... han rusar in i ringen igen tillsammans med en lika förvånad Ike... och skickas in på en tredje placering i BH... men oj då, då blev det förvirrat igen... hm... nu var Kaiser efter Ike... och så var det inte från början... omdirigering igen... och Björn och Ike hamnade på Reservplaceringen, Kaiser fick tredjeplaceringe... ordning i ledet... Björn log fortfarande lika glatt :-) Lite rafflande show vart det allt... Stig suckade lättad... " tur det var Björn som råkade ut för detta, så det inte var någon helt okänd" Men det går ju inte att göra annat än att skratta glatt... och oavsett hur slutresultatet blev, så var vi nöjda, Björn och Ike funkar bara bättre o bättre i ringen, och de  hundar som var med och kampade om placeringarna... det måste ju vara värre än "finn fem fel" bilderna som man försöker sig på ibland... klassen går inte av för hackor.


Björn och Ike


Edith och Kaiser

När vi så bara hade kvar att packa ihop allt, så hände något ovanligt... besök av polisen... ja inte till wheatenringen, men väl Jack Rusell klubben fick besök. Riktigt vad det var det vet jag inte... men någon typ av ägartvist gällde det tydligen. Hur det gick vet jag inte heller, för vi åkte innan det var överstökat. Men drama var det.

Vi samåkte med Sandra Träff och därmed så åkte vi husbil, och det har sina fördelar... det går smidigt att hålla sig uppdaterad på  facebook och sköta om sitt Maffia War... tummen upp... gillar...:-)