Strängnäs 091017

Utställningsdax igen, tidig morgon, mörkt ruggigt och kallt. Gissa om om sängvärmen var ett alternativ som hela kroppen skrek efter.Björn o jag tillsammans med Ike och Thea var det som skulle iväg.  vi kom iväg i tid, trots diskussioner med GPS-tanten, som vi dissade och inte ville lyssna på, bara för att på hemvägen bli överbevisade,,, "tanten" hade rätt...från första början... Enköping är den snabbare vägen... inte över Södertälje... självklart envisades vi med Södertälje hållet :-) Men vi kom fram, och tidsplaneringen höll hyfsat, så ingen ko på isen eller vad man brukar säga.

Blött o geggig, en omgivning som det brukar vara runt ett ridhus i höstregnet. Bara att bära hundarna en bit för att slippa den västa geggan. Bara att vara tacksam för att vi valt "rätt" ras, och inte ägare till ett gäng Irländska varghundar eller nåt annat stort och kilotungt.
 

Roligt att träffa folk i verkliga livet... inte bara på Facebook :-) Även om jag mest fokuserade på att finslipa på de hundar jag hade "pälsansvar" för. Fyra Ambushhundar var på plats, Två hade jag med mig själv, Ike och Thea. Mira var där tillsammans med Carina och Cherry. Wallace var på plats, tillsammans med sin familj. Kaiser var också där, Julia hade ansvaret för att visa honom. Jag fick äran att visa en Conor's hund Katachi. Jättekul, för just Katachi är nog inte ställd sen han räknades som valp, men han skötte sig galant, stod som han aldrig gjort något annat. Men inte hjälpte det... Sommaren är kort, det mesta regnar bort... så även Katachi... för i hällregnet av domarens utdelade tvåor så fick han ett blått band.

Katachi på väg hem tillsammans med sina två "mattar"

Ja inte var det lätt att förstå sig på vad den domaren ville ha, tyckte om, inte tyckte om. Lockar i pälsen det framgick tydligt, och nog helst lockar, inte vågor... om jag läste kritikerna rätt... eller så var det en språkförbistring...
En till tvåa fick jag ta emot, alltså två tvåor av sex inblandade hundar... ändå en mycken liten procentuell del av alla tvåor som delades ut. Och jag slapp ju gult band.. Det var Mira som fick en tvåa. Men det spelar ingen roll. Mira som inte har tyckt om utställningar... men idag :-) Hon studsade som en gummiboll in i ringen, var bara på så gott humör så jag var alldeles tårögd av lycka.
Thea studsade in ringen hon med, men det tillhör hennes naturliga tillstånd, oavsett var hon befinner sig :-) Thea slapp det blåa bandet, fick en fjärde placering i öppen klass, men inget CK. Wallace kom två i sin klass. Ike andra bästa champion och tillika en tredje placering i bästa hane, hela tiden i hasorna på Kaiser :-)

Det är ju det jag säger, och har fotat förut... fotarbetet stämmer... det är en gemensam insats av hund och handler :-)


Thea, med alla fyra på plats... för en gångs skull :-) Thea är en tjej med mycket energi, men bara så härlig :-)


"Två välbevarade veteraner "citat Edith Rosenlund.

Ett HP var jag med om att få... på ett sätt... inte berodde det på mig... men jag var där :-) Jag hjälpte till som handler i Camerons uppfödargrupp. Helt teoretiskt så hade jag en egen uppfödargrupp... men det är inte alltid teorin stämmer med verkligheten. Så det var lite kul att få gå in i ringen i alla fall.

Vi lämnade utställningen tidigt, känns ovant, då vi brukar stanna. Men nu var det ju ett ypperligt tillfälle, eftersom vi inte var så långt hemifrån, att åka hem och hinna få något vettigt gjort... Vi kom hem vid halv två... halv sex på kvällen vaknade jag... så mycket var det med det där att få något vettigt gjort... :-) Men det var gott att få sova en stund. Björn skrattade gott... jag sov så hårt att jag missade två sms, trots att mobilen låg i byxfickan... det säger en hel del om hur trött jag var :-)

Men nu kanske jag är utsövd till nästa äventyr, det blir Växjö det, med tillhörande kroppkakskalas i Emmaboda, mums :-)