Enköping 091108, inofficiell utställning

Något att se framemot i höstmörkret... trodde jag... det första jag fick höra var att svaret som någon fått när någon ställt frågan, Varför inte en terrierdomare?... svaret var : Det är ju bara valpar... Så fel tycker jag, vi som har en ras där valparna verkligen går igenom olika stadium... och ser så olika ut. De tankegångarna får tummen ner för mig... och sen gillar jag inte när de kör ihop finalerna i två olika åldersklasser... självklart med all rätt, om det är fina valpar, så vinner den äldre, som är mer välutvecklad, men är det rättvist...? Ja, jag lovar, jag hade tyckt likadant även om jag visat den äldre... för som ni förstår så var jag inte speciellt nöjd med dagens resultat... fast det har inte så mycket med resultatet att göra... som omständigheter... Känns det som "fair play" då är det okej, det är när det inte gör det som jag inte riktigt kan "ta det". Nu menar jag inte att de hundar som vann var fel... absolut inte... handlar inte om det... utan handlar kanske mer om när jag läser kritiken... på de valpar jag har med mig... och de med kraftig benstomme får att de har "tunna ben" ( = tunnpälsade fem månaders valpar :-) kontra den  tjockpälsade valpen jag hade med mig, som ifsg inte har en dålig benstomme... men jämförelsevis så ser hans ben betydligt kraftigare ut, för han har päls... Och det är då jag inte gillar domaren :-( när inte domaren kan se hunden... oavsett om det är tunn eller tjockpälsat vi talar om.

Men Theo fick i alla fall ett HP.


"Theo" Ambush Steel My Heart Away.


"Lazslo" Ambush This Love Of Mine... hade för tunna ben...
Enligt min mening en rugguggla idag... kommer nog inte att bli så pjåkig... kanske... eventuellt... vem vet...?


"Chess" Ambush Browned Eyed Girl... för vild för att fångas på bild... eller så var det taskigt ljus i ridhuset så
att det inte gick att fota i rörelse... Vad jag konstaterade efter dagen var iaf att detta är sin mors dotter, i konstruktion
och temperament... jo, jag visste det innan också, men det blev så tydligt när jag såg henne nyklippt i ringen :-)

Jag är jätteglad för alla de tre valpar som var med, tunna ben eller tjock päls... det roligaste var nog att det var första gången i en utställningsmiljö, och de gled fram i ringen som om de inte gjort annat... njae... lite överdrivet :-) men de skötte sig galant.

Och jättekul att Theo kom med med både husse o matte... som med HP rosetten i sin hand sa... bara ring så kommer Theo och är
med :-) Och är det inte lite det som en valputställning ska vara... lite roligt... men det saknade jag idag... tänk om jag varit en nykläckt wheaten ägare... jag hade aldrig kommit tillbaka... Nu är jag inte det... och jag lovar... jag kommer igen :-)