Stockholm Internationell utställning 2010-04-03

 

Äntligen påsk, några dagars ledighet. Massor av tid att göra i ordning de 5 hundar som skulle vara med på utställningen, trodde jag...

Jag hade logistiken helt klar för mig... äldste sonens födelsedag på påskafton den tredje april, ett av de få datum jag klarar av att hålla i huvudet, är nämligen specialist på att glömma födelsedagar... även min egen... Utställning på påskdagen den fjärde. På skärstorsdagens kväll blev jag varse att att paniksituation gömde sig runt husknuten... När jag säger hejdå till klippkund... vi ses på söndag, så talar hon snällt om för mig att det är lördag som gäller, INTE söndag...

Tack o lov var Sheena redan klar, bara 3 hundar kvar att kamma, tvätta, packa in, kamma, torka, kamma, få torra, kamma och till sist klippa för Laszlo gällde ju enbart klippning på fredagsmorgonen, puh. Glad är jag för vårt upphöjda badkar i tvättstugan (visserligen för tillfället under den långdragna köksrenoveringen omgjort till diskbänk...men vår gamla bänk ligger löst ovanpå, så den är bara att lyfta ner).

Det mesta går om man vill, så också denna gång. Det som fick stå tillbaka var sonens födelsdagsfirande. Han ville inte bli väckt 0500 med sång och tårta... konstigt :-) Inte ville han följa med och fira på utställningen heller... konstigt :-) Han var rätt nöjd med att få sina presenter på fredagskvällen istället  och med om löfte att det skulle bli Pizza till middag på lördagkvällen (Vaddå Påskafton och traditioner...) Pizza är nämligne något som vi mycket sällan äter i vår familj, då det är riktig lyxmat för våran del :-)

Jag får nog allt erkänna att när klockan ringde 0500 på påskaftons morgon, så önskade både jag och min kropp utställningen åt fanders... men till slut kom jag upp... så seg och långsam att Björn satt i bilen ett bra tag innan jag kom på plats. Men med den envishet jag besitter så vaknade jag långsamt till liv och började känna mig lite laddad inför dagen. Det skulle bli så kul att se hur ungdomarna Chezz och Laszlo skulle visa sig i ringen. De har bara ställts två gånger som små valpar, och idag är de 10 månader gamla.


Björn berättar för Eija och Björn om vad som kommer att ske i ringen.

Vi plockade upp Laszlo på  vägen, hans familj  skulle ansluta lite senare. Sheena med Inger och familj mötte vi upp på mässan.


Sheena med delar av sin familj

Väl inne och på plats så ställde jag så där i förbifarten en kontrollfråga till Björn... Köttbullarna fick vi med dem? Svaret blev "shit", nej. Så det vara bara för Björn att ta sig till bilen igen och åka iväg och handla.

Laszlo var först ut. Glad och kom faktiskt ihåg en del sen valputställningen, eller så är han otroligt lättlärd. Även om han lärt sig att "hemma får jag godis om jag sitter fint". Han skötte sig kanon, kom tvåa i sin klass med HP. Björn ( Laszlos husse heter också Björn) och Eija var imponerade av sin buse "han kan ju"... :-)

Björn W visade Ike. Han kom trea med Ck i championklassen, men där var det stopp, han fick inte vara med och slåss om placeringarna i bästa hane.

Det var ju bara 38 hundar anmälda, så det gick i ett. Jag hann bara med en kopp kaffe under utställningen, tack Inger för den servicen :-) Så vi hann knappt blinka innan det var dags för tikarna. Chess är en liten ivrig busa, jag misstrodde henne faktiskt, jag var lite inställd på att hon skulle gå på två ben och vara mer intresserad av de andra hundarna. Men vad som en stolt mor blev jag... hon skötte sig som hon inte gjort annat, och riktigt roligt hade hon. Härligt! Trea i sin klass med HP. Jag är jättenöjd med Chess och Laszlos resultat, de är så ofärdiga i sina pälsar och behöver "vuxna" på sig lite. OCh just bara den känslan att de gillar att visa upp sig, och har snappat att vad som krävs av dem ( till viss del i alla fall :-)

Thea och Sheena skulle in tillsammans i öppen klassen. Jag visade Thea och Björn Sheena. Sheena har inte ställts ut sen hon var valp, så det är ett bra tag sedan. Hon kom allt ihåg en del hon med, även om hon var lite tveksam. Vilket bidrog till att hennes högt burna öronen var än mer på vift. Hon fick en tvåa, det var vi beredda på, men visst lever man på hoppet in i det sista. Men hon fick en fin kritik i övrigt.

Thea fick en tvåa hon med, domaren tyckte att hon var för lång. Ja, inte är det en kort tik inte, det håller jag med om, men jag var ändå lite överraskad, med tanke på den kritik hon fått på tidigare utställningar, men det är ju så det är, och hade inte domaren prioriterat oloika saker så hade det ju inte varit en spänning i matchen,

5 hundar med, inte så ofta jag har så pass många hundar med så att jag kan ha en uppfödargrupp.  Men så var det den här gången. Jag bestämde mig för att gå in. För eftersom det inte är så ofta som tillfälle ges, så gäller det ju att ta tillfället i akt och träna hundarna. Typlika är de, Ike, Thea, Laszlo och Chess. Men med så två ungar hundar så finns det inte direkt något att tävla om, bara övning.
De skötte sig återigen som om de aldrig gjort något annat  Tack Edith och Julia för att ni hjälpte till med dessa två i gruppen. Vi fick faktiskt till och med HP, fin kritik. Så när de två små växt till sig så kanske jag har en riktig trevlig grupp att visa upp.


Ike, Thea, Laszlo och Chess
(Björn, Lotta,Edith och Julia)

Sen var det bara att åka hemåt, skönt att ha nära. Hem till tårta och Pizza och TV-soffan och mysa med Tjocka-Mollan som jag kallar henne, Lili som har haft en lugn dag att ta hand om sin dräktighet.