Inoffciell utställning Hågelby 2009-05-13
Jag var där förra året och det gick bra. Jag var där i år och det gick bra :-) En fin utställningsplats, utomhus, perfekt att inviga unga hundar i utställningens alla konster. Så det tänkte jag göra i år med. Laszlo, Chess, och den yngsta i gänget Chilli. Jo, jag hade en annan gammal goding med.
Ike... Vad ska han på en sådan utställning att göra undrar nog många... Men det är knappast Ike som behöver tränas... utan jag själv, tillsammans med honom. Jag har ju inte kunnat visa honom i ringen på 1 och 1/2 år. Han bara passgår med mig. Inte hjälper det att träna på hemmaplan, det blir inte samma sak. Nej, vi behöver skjuta (nästan) skarpt. En omgång i utställningsmiljö, men ändå lite mildare form. Ett litet träningsläger. Mitt liv har varit lite hektiskt på senare tid, och logistiken spricker ständigt... har nästan blivit en vana att ingenting stämmer... Mycket riktigt så även denna gång. Chess var iordning sen förra helgen i Larv och Tånga Hed. Laszlo kipptes på onsdagkvällen... Ojdå bara två kvar.. Ike och Chilli blev klippta på plats, precis klara innan vår ras började. Ca 14 wheatens var på plats. Inte en dålig uppslutning på en inofficiell utställning, så det var verkligen nästan som på riktigt. Domaren var riktig också, Catharina Hasselgren, Ringsekreteraren var riktigt även hon, Tina Cederkrantz.

Först ut var Laszlo.


Laszlo (Ambush This Love Of Mine)

Han skötte sig bra, påhejad av sin familj som var på plats och höll tummarna. Lite mer vana att bli klämd och känd på, det behöver han. Laszlo vann sin klass, om jag förstod det rätt så var det på rörelser och en elegans. Sen var det snabba puckar. Fick engegera utomstående för att få hjälp med att plocka hundar ur burarna. Tack Per och Marie för assisstansen.

Ike (Ambush Like It Or Not)

Ike och jag ramlade nästan ordagrant in i ringen, en rätt stor klass, 4 eller 5 var vi i alla fall. Jag ställde mig först av gammal vana med ett kennelnamn som börjar på A, hade fel nummerlapp på mig. Lite förvirrat blev det då arrangörerna inte gjorde som vanligt, utan jag hade ett mycket högre nummer och skulle egentligen stå sist... Men i mina ögon sett så blev det rätt till slut i alla fall, för Ike och jag slutade med att stå först. Och oj vad bra det gick... Ike passade lite på tillbakavägen i en triangel... det var allt...:-) Så underbart härligt att visa honom själv igen. Kanske att jag kan våga på riktigt igen... så småningom...
In med Ike i buren, en liten andningspaus, två hundar emellan, sen skulle Chilli ut, debut för vildbusan.

Chilli ( Ambush Dance Me To The End Of Love)

Chilli fattade nog ingenting mer än att det serverades köttbullar på löpande band. Ensam i sin klass, fick HP= hon vann :-) Tillbaks till tältet, fångade in Chess, tillbaks till ringen.

Chess (Ambush Browned Eyed Girl)

Chess är ju numera lite rutinerad med 2 CK:n i bakfickan, och det märktes att hon kunde föra sig och har förstått vad det handlar om. Chess var inte utan konkurrens när hon vann klassen. I BIR och BIM för valpar så möttes Chess och Laszlo, Laszlo vann över sin syster. Tack Julia för att du hjälpte mig med Chess. Så var det dags för BIR och BIM för vuxna hundar, Ike och Nova. Nova är en Kaiserdotter, ett trevligt möte. Ike blev BIR. Det innebar ju att han skulle in och tävla i gruppen om bästa terrier. Då tänkte jag att nu blir jag nog lite nervig, nu var det inte bara träning, nu blev det tävling av... :-) Jag ville ha en placering på Ike. Vi fick en placering... Ike blev BIG2!!!

I väntan på finalerna så grillade vi korv. Till arrangörernas förtvivlan... det var inte tillåtet... men vi kunde inte göra något åt våra engångsgrillar... så i väntan på att de skulle brinna ut så grillade vi korven i alla fall... Gott smakade det. Och som en extra krydda i tillvaron så avslutade vi med Hasses berömda chokladkaka med grädde... Härligt, jag var i alla fall proppmätt.

Laszo's husse Björn blev grillmästare


Laszlos nära o kära njuter av nygrillad korv


Wheatenfolk


Hasse's ( kennel Conor's) vida omtalade chockladkaka


En katt bland hermelinerna, men väl så trevligt sällskap


Finaldags. Chilli fick lämna walkover. Jag tyckte att det räckte för hennes debut. Det var många valpar på plats, och det blir en sån väntan och press. Det går fler tåg. Laszlo däremot fick gå in i finalen... och han fick gå ur den också... väldigt snabbt... Men han var där :-)


Laszlo undrar nog vad vi håller på med...


Folk undrar nog om jag håller på att odla mig en egen wheatenlugg...


Bilderna är tagna av mig (Lotta Westrup), Agneta Lindström och Björn Lennmark