Sollentuna - ÖsTekÄntligen, nu börjar säsongen. Hundutställning pratar jag om, naturligtvis. För mig innebär i alla fall terrierklubbens utställning en försmak av längtan efter våren. Men vad jag längtade mest efter dagens utställning var sängen… För som vanligt höll inte min tidsplanering och klockan blev lååångt efter midnatt innan jag kröp till sängs… ska jag vara riktigt ärlig så innebar viloläget enbart två timmars sömn… aldrig mer säger jag… Har mest mig själv att skylla på… som vanligt tidsoptimist… men ibland så finns det icke inräknade faktorer som påverkar planeringen….  Säger bara… en juniorhane… så många timmar…. Egentligen inte tovig… Men den däringa mattan längst in… så förstår ni som har haft wheaten ett tag vad det innebär… Jag fixade honom… natten var lång… 

Men det innebar inte att han ställdes… för när vi kom på plats och jag plockade fram Sixten så ville han inte alls, tyckte miljön var obehaglig… var säkert lite trött efter gårdagens träning och kamning på trimbordet. Så nej, vi räknar den utställningen som en ren miljöträning.
Ike på språngDe övriga var rätt mycket på ”G”. Men ingen föll domaren i smaken. Det är helt okej… Men jag var inte helt överens. Det är ju inte alltid man är det, det är ju en subjektiv sport som jag involverat mig i J Men att Ike skulle vara för stor… 47 cm hög… att Thea uppfattades som tunn… väger 17,5 kg… nja… stämmer inte med min egen uppfattning… Men jag om någon är ju subjektiv :-) När det gäller Chilli så stämde det mer med mina egna preferenser, en liten fin tik, väldigt ofärdig.

Chilli, nu börjar hon förstå lite av det som jag begär av henne.


Chilli på språng
Chess blev faktiskt bästa unghund med CK. Jag gick in med min uppfödargrupp. Vi blev tvåa, det gör inget, hade inte räknat med något annat, men vi fick HP, och det tog jag inte för givet, och jag är stolt över det. 


Ike, Thea, Chess, Chilli
Björn, Julia, Gunilla, Lotta

Faktum är att jag har igenkännings problem… på hemmaplan… Ike, Thea och Chess… Är jag trött … eller hundarna rusar fram för snabbt så blir det lätt fel… De vet visserligen vad de heter … Men de accepterar vilket namn som när de vet att jag vill att de ska komma. Men det är inte lätt att särskilja dem, speciellt inte i hemmafrisyren… Jag får kolla på pälsen, öron och svans mellan varven för att säga rätt… Chilli underlättar inte hon heller, lite lättare… men nog får jag kolla mellan varven om det är Chilli eller Chess jag har vid mina fötter… Men det är en problematik som enbart är positiv, som individer är de helt underbart olika… J  (Chilli bor inte hemma hos oss)

Hur det gick? Vet inte… Har inte koll på de nya reglerna, är en rookie igen… :-) Men jag tror att det inte gick bra samtidigt som det inte gick urdåligt Domarenvar inte direkt förtjust i mina hundar vilket är helt okej, det är en bedömningsport- Men iallafall två CK, två very good… Fjärde bästa Championhane, Bästa Unghund och framför allt HP på uppfödargruppen .


Jag skötte mig… trots nya regler så fanns jag på plats när jag skulle och inte på fel ställe, i fel klass, eller fel dag … jag menar… allt det har jag lyckats med genom åren :-)

Sen måste jag bara säga, vad skönt det var med att utställningen låg så nära intill… Hemma igen på 20 minuter… Underbart J