Inoffciell utställning Enköping Brukshundklubb 2011-05-01Dags för årets första utställning utomhus. Det var varmt och härligt med sol under påsken. Så kom 1 maj… blåsigt och kallt… det är i skrivande stund måndagskväll… jag fryser fortfarande…

Kommunikationen mellan man och hustru var inte så väldigt väl fungerande. Jodå Björn visste att han skulle på utställning, men att det var utomhus hade han missat (troligen för att jag inte varit tydlig nog) Så sen kväll innan avresa så började tältjakten… var i våra röriga förråd hade tältet placerats i höstas?  Björn körde nog någon variant av fågel, fisk eller mitt i mellan ute i vårt garage, förlåt, jag menar förråd…, eller är det garage? Många prylar är det i varje fall, jag har ingen aning om vad som göms där. Det enda jag vet är att det i varje fall inte plats för någon bil. Sen började burjakten… Jag ville ha med mig två tygburar. Det var inte bara en fix idé, utan en tanke med det.  För att slippa släpa för tungt och lätt kunna stapla ovanpå de vanliga gallerburarna. Jodå, Björn visste var i garaget/förrådet de fanns. Längst in, för att lätt kunna nås via en bakdörr som finns på garaget. Bara ett problem, låset på den dörren är trasigt, så den dörren går inte att öppna… Vad gör Björn då… lite grann som Mora Träsk och Tigerjakten… J Det går inte att gå runt den, vi måste klättra… Det var nära att Björn blivit fångad av tigrarna… för var det svårt att ta sig längst in i garaget, så var det ännu svårare att ta sig ut… ”men vi är inte rädda” J ( lyser det igenom att jag jobbar med barn… )

Den största jakten hade faktiskt Björn fixat lite tidigare… jakten på bil… för på grund av någon slags mindre framförhållning så hade vi inte för dagen ingen egen körbar bil. Men det hade Björn trixat till så en liten bil, variant nästan mini, hade vi tillgång till. Vilket gjorde att de utprånglade tygburarna kändes som ett perfekt val för dagen.

Så mycket pyssel för att transportera två hundar till en utställning i Enköping… Men vi väl på plats så anlände två hundar till som tillhör Ambush.  Fyra hundar totalt som är i min ägo skulle ställas denna kalla blåsiga dag.

Jag inhandlade flera koppar kaffe bara för att värme inom bords och att få värma fingrarna. Bara så super glad jag blev när Carina i väntan på finalerna kom på att jag för ett par månader sedan glömt ett par handskar i hennes bil. Ingen var gladare än jag när de kom fram.  En av de få gånger jag är glad över att räknas till de glömskas skara.


Whilizias Proud Mary, "Salsa!

Ca 10 wheaten var på plats för att nagelfaras av domaren Catharina Hasselgren.  Jag var på plats för att flera av mina odågor behöver träning. Först ut var Salsa (Whilizias Proud Mary) Var ensam valp, skötte sig galant, fick ett HP och därmed bästa valp.  Det var Salsas fodervärd Carina som visade henne, så jag kunde ta det lite lugnt ett tag innan det var dags för Laszlo (Ambush This Love Of Mine) Som har gått under täcknamnet Mr Zero ett bra tag… han har visat att han inte tycker om domare, och åkt ur utställningsringen med gult band… inte kul… Men nu… idogt tränande, framför allt av Eija och Björn som har hand om Laszlo, så har det gett resultat. Laszlo tvekade inte ett dugg, domaren fick ta i honom enligt konstens alla regler. Laszlo blev i slutänden andra bästa hane.


Ambush This Love Of Mine, "Laszlo"


Han behöver mogna lite få lite mer kropp. Det kan jag vänta på, men hans rörelser behöver jag inte vänta på, vilket schvung i stegen J Nu har Laszlo landat så nu vågar vi ta med honom på fler utställningar framöver. Så underbart, för han är verkligen en jättetrevlig hund.


Laszlo i rörelse

Så var det dags för mina tikar. Först ut Vickan (Ambush Crazy For You) Vickan har aldrig varit i närheten av något som liknar en utställning. Men hon skötte sig, visst i kritiken stod det att hon behöver bli lite säkrare i ringen. Något som Vickan, jag och domaren verkligen var överens om
Vickan slutade som fjärde bästa tik.  Ett härligt resultat för den debuten.


Ambush Crazy For You, "Vickan"

Sist ut var Sanna (Modny Style Imperial Queen) Ett yrväder som verkligen visade att polletten ramlat ner… Sanna skötte det mesta i ringen helt på egen hand, jag var bara med som ledsagare…. Eller en bromskloss i andra änden av snöret J Sanna har inte lätt för att stå still i någon situation, men just denna dag så visste hon när alla fyra ben skulle vara stilla, och dessutom var de på rätt ställe. En riktigt rolig hund att visa upp i en utställningsring. Sanna vann sin klass, inte så svårt då hon var ensam.


Modny Style Empirial Queen, "Sanna"

Lite svårare var det i Bästa Tik, då var det konkurrens, i varje fall 4 eller 5 tikar, Sanna blev bästa tik. Sist men inte minst så lyckades hon även bli Bäst I Rasen.


Soft Streams Herr Frasse BOS, Modny Style Emprial Queen BOB

Hon behöll sin positiva energi ända in i BIS-finalen. Troligen fixade hon den energin genom att hon hittade en självservering på Mamma Scans köttbullar. Men tyvärr så räckte det inte längre än så. Inte en chans i finalen… domaren tittade inte på henne. Men hon var i gott sällskap, det var många domaren inte tittade på. Vi var runt 55 hundar i finalringen… där jag kan tänka att det inte är rättvist mot någon… inte domaren, inte hundarna, inte publiken… Det blir helt enkelt för många hundar på samma gång.

Nöjda med dagens resultat så slängde vi in oss i bilen. Klockan var mycket, alldeles för mycket. Halv sex skulle Chilli komma för att klippas innan dess skulle Laszlo lämnas av. Vi hann nästan J (framme typ en halvtimme före den tid GPS-tanten ville framhärda.