Tånga Hed Terrierklubben och SWTK  2011-05-14/15I början av varje säsong så känns det att man är lite ringrostig… Burar, tält… vad är det som ska med egentligen, alla matskålar var har jag lagt dem osv. Men det brukar lösa sig.  Det gjorde det även denna gång, men jag kan inte påstå att vi kom i väg som beräknat. Mot Tånga Hed, ett antal hundar skulle med. Salsa åkte med sin fodervärd Carina, de tittade in på morgonkvisten och jag klippte Salsa och Cherry. Så kom Lazslo och hann klippas han med innan han placerades i bilen.  Alla hemmahundar skulle med, Ike, Thea, Chess och Sanna. Första stoppet (om jag inte räknar drive through i Enköping) var Lundsbrunn.  Vi skulle hämta Åsas tält så hon skulle ha det på plats om det var trångt runt ringen.  Jag hann kika lite på Åsas goa puppisar också. Anna-Lena hade lämnat Mira hos Åsa så vi stuvade in henne i bilen också. Vad jag är glad för min bil (någon som har missat det J Sex hundar och två personer, och det är inte maxat ändå…  Väl framme så upp med tälten. Hittade lita andra wheatenfolk på plats så vi kunde umgås en stund på kvällen. Trevligt.


Å vad skönt att ha så nära, och dessutom tältet uppsatt, trimborden redan på plats.
Massor av hundar hade vi i tälten, men vi hade byggt en tvårummare av Åsas och vårt tält, så det kändes inte jättetrångt. 


Alla hundar skulle inte ställas idag, Terrierklubbens utställning. Mira och Sanna fick vänta till Wheatenklubbens utställning på söndagen.
Först ut var Salsa, slutade som BIM-valp.Whilizias Proud Mary "Salsa"


En kort paus under juniorhanarnas bedömning , så var det dags för Lazslo. Alltid lite nervigt, då han tidigare inte gillat att domarna tar i honom. Men det var inga problem med detta överhuvudtaget. Tvåa i sin klass, han fick excellent, men inget CK.  Paus igen under öppenklassen, sen var det dags för Ike. Också lite nervigt eftersom han gärna vill passgå, men inte idag, han skötte sig galant. Vann Championklassen, slutade som andra bästa hane.Ibland blir man bara lite så där extra sugen på något gott...något som inte heter mamma scan :-)
Ibland blir man bara så där jättetrött... speciellt efter maten...
Alla har vi olika utlopp för våra adrenalinkickar under utställningsdagarna... men Boel... börja klippa mitt under bedömningen... både med sax
och trimmer... nästa gång ska jag gömma undan dina "verktyg"... ut don't touch mine :-)

Så var det dags för Chess, där behöver jag inte vara nervig, hon är bara så självgående, vet precis hur hon ska bete sig. Chess vann sin klass. Direkt in med Thea i öppenklassen, en stor sådan, runt 15 tikar. Där är jag mest nervig för att Thea ska gnaga sönder mina naglar, så köttbullstokig hon är. Men jag hade kommit ihåg att ge henne en rejäl frukost, så det gick ganska bra, inget blodvite i alla fall. Thea var på ett strålande humör.  Jag märkte på domaren att han tyckte väldigt mycket om henne, men jag hade ju ett helt gäng andra tikar som skulle bedömas efter mig, så jag vågade inte hoppas för mycket.  Ett cert skulle betyda championat… och den tanken vågade jag inte tänka.  Men den just den tanken fick jag tillåta mig att tänka en stund senare. Thea vann öppenklassen. Nu var jag lite nervös och taggad till tusen. Tänk om… men samtidigt så vet jag att dessa ”tänk om” kan bli bara just en tanke.  Det gäller att hålla sina egna två och hundens fyra på marken.  Dags för bästa tik… ”tänk om”… Björn fick ta Chess… han lovade mig att ge mig en hård match… jag skrattade och sa att det är okej om du tar cert med Chess… jag är inte knusslig…  Men ärligt så vet jag inte hur ärlig jag var…  för jag ville så gärna… Domaren var noggrann, vi fick gå och springa och springa… Men till slut hade hann bestämt sig.  Thea blev andra bästa tik… Ingen lyckligare än jag, för den som blev bästa tik var redan champion… Thea fick certet… Kennel Ambush tredje champion, säger bara lycka.  Chess slog sig fram till en tredje bästa tik placering.  Så härligt.


Tina bygger på kondisen i sin iver att fota från bästa vinkeln.  Tack för att Wheatenshows finns :-)


Ensam med min uppfödargrupp vann vi den klassen. Bara att ladda för finalringen.  Även Chess som Bästa Unghund skulle in i finalringen.

Nu var det väntan och tid för prat och att slappa… tills jag kom på att Mira skulle ju klippas, så det var bara att jobba på. Tack o lov att hon är en fena att stå på ett trimbord, så det var inte så betungande.

Så var det dags för Chess. Jag hade inga förväntningar, bara det där lilla hoppet och halmstrået, jag ger ju inte upp helt innan jag går in. Inga tankar på någonting, vill bara visa upp min, som jag tycker, fina unghundstik.  Sen började det kittla lite i maggropen, för vi blev utplockade att vara kvar och slåss om en placering. Jag var då helt säker på att fjärdeplaceringen var vår… men jag bedrog mig, vi slutade som tvåa.  Gissa om jag var stolt, mer än stolt :-)


Ambush Browned Eyed Girl "Chess"

Så dags för uppfödargruppen. Sju grupper var på plats. Bara roligt att vara i finalen. Det var debut för Kennel Ambush. Jag har ingen aning om vad jag hade för konkurrenter, jag var bara så fokuserad på att jag var ”där” med mina hundar. Min egen uppfödning. Jag har ju varit ”där” när jag hjälpt till med andras grupper… men nu var det min egen grupp.  Trodde inte det var sant när vi blev utplockade… Det susade i huvudet på mig när speakerrösten började med nerräkningen.  Jag minns inte så mycket… vet bara att helt plötsligt så kunde jag inte räkna längre än till två… fyran var placerad, trean likså… min grupp och en till var kvar att slåss om första och andra platsen… ” På första plats vill vi se……………………………………………………….. Irish soft coated wheaten terrier J Kan ni ana hur lång den konstpausen kändes… Lyckotårar brände… att de inte rann ner för kinderna berodde nog på att det tog ett antal timmar innan jag landade… BIS!!!Att inte hundarna vara lugna i detta ögonblick, det kan vi nog inte lasta hundarna för :-)


BIS-1 ( om nu någon skulle ha missat denna bravad :-)

Vilken tur att Björn smet i väg under väntetiden och åkte till systemet och köpte skumpa för att fira Theas championat… nu fanns det ännu mer att fira. Denna otroliga dag avslutades med grillning trots en regning kväll. Vi trängdes under parasoller och träd och lusthus.  Gott och trevligt.Sen blev det inte fler bilder... någon.... dvs jag... hade glömt att tömma ur kameran på bilder. Men jag lovar... det var gott även om det regnade, och vi hade trevligt under tak och massor av skratt och disksussioner.
Nöjd somnade jag denna kväll… inte en tanke på vad nästa utställningsdag skulle ha i sitt sköte… spela roll… jag hade fått så det räckte och blev över och lite till.

Sovmorgon. Tack o lov skulle vi vara kvar vid samma ring, så vi behövde inte flytta på tält och annat.  Fortfarande ”sambo” med Åsa. Idag var Lena Carlsson med som ”backstage”, helt ovärdelig hjälp. Visserligen så visade Carina själv Salsa, men jag hade ändå sex hundar att ratta runt, och Åsa hade några hon med. Så det var aldrig stiljte i tältet.  Det var fortsatt fint väder, men under dagen kom det flera skurar. Trots att jag hade så många hundar med så ”missade” jag att vara i ringen när det regnade… inte för jag vet hur det gick till. Inofficiell
utställning, men det känns inte riktigt så… för det är ju ändå en Wheatenklubbs utställning.  Dessutom en uppfödare som domare, Gun Werlemark, Kennel Allaflox.


Kristina Josefsson öppnde utställningen, som representant för en icke längre existerande region inom Wheatenterrierklubben, men ändå en så väl organiserad och genomförd utställning. Det finns resurser där på Västkusten :-)

Carina visade Salsa galant, hon blev BIM-valp även denna dag.

Ambush This Love Of Mine " Lazslo"

Lazslo blev tvåa i sin klass också denna dag med HP. Han skötte sig återigen galant.  Bådar gott inför framtiden. Ike blev tvåa i Championklassen. Ingen passgång i sikte, härligt. Slutade som andra bästa hane.


Chess och Sanna skulle Konkurrera i unghundsklassen. Åsa fick ta Chess och jag visade Sanna. 


Ambush Browned Eyed Girl "Chess"


Modny Style Imperial Queen "Sanna"


Chess vann, Sanna kom tvåa, riktigt roligt. Bägge fick Hp och skulle därmed in i Bästa Tik.  Mira fick stå utan Ambush konkurrent i öppna klassen… Jag tror ingen på plats missade att Thea klättrat upp i championklass :-)

Mira gjorde bra ifrån sig, ca 15 tikar och Mira blev fyra med HP.Ambush Miracle So Magic "Mira"

Ni kan ju gissa att Lena som ”backstage” hade fullt upp att hålla reda på alla hundar och vilka handlers som skulle ta vem osv. Björn var entledigad, satt på att fota hela tillställningen. Logistik ut i fingerspetsarna, så att alla var genomkammade, fick plats på trimborden, nummerlappar på plats, och inte att förglömma koppel….  Under dagen så missades nog varje punkt någon gång, men  vad kan man vänta sig med så många hundar och så många människor under samma tälttak… J

Theas debut i championklassen är klart godkänd. Hon vann den klassen :-) Trots att vi fick springa många varv… så la hon aldrig av… något som Thea inte känner till att man kan göra… så mycket energi som den hunden har. I Bästa tik slutade Thea som andra bästa tik, Chess som fjärde bästa tik. Jätteroligt. Uppfödargruppen vann… vi var den enda.


Thea blev BIM champion och Chess BIS Unghund. Vilken kanon helg!!!Extra's Valentino BIS champion Ambush I Knew I Loved You BIM champion
Hübinettans Million Dollar Baby BIM unghund Ambush Browned Eyed Girl BIS unghund

Det mål jag ställt upp för mig själv för 2011 är att ta Theas sista cert och hennes championat… så nu kan jag ta ledigt resten av året.  Men riktigt så blir det inte, men däremot så ett lite lugnare år än vanligt, hoppas jag i alla fall. Men några utställningar ska jag åka till.  Avslappnat blir det, jag har ju nått mitt mål för året. Men att åka på utställning innebär behövliga adrenalinkickar, glada skratt och trevligt umgänge, det vill jag inte vara förutan. Även om jag också ser framemot en sommar mest på hemmaplan, med näsan i rabatterna och ett tappert försök att minska på omfånget av min maskrosodling. Som faktiskt är lite intressantare numera efter att jag fått reda på att det finns olika sorter ( Tack Helena E)  Jag är helt övertygad om att jag har alla, och jag menar alla sorter... i mängder. Men jag ser faktiskt skillnad på bladen...intressant... så nu har jag dilemmat... odla eller utrota... grannsämja... eller inte...hårt arbete eller lättja...på alla fyra i gräsmattan på hemmaplan eller på två raska ben i utställningsringen... ???