Eskilstuna 2011-09-03
Så var det dags igen för utställning. Jag vet att skryter med att hålla mitt löfte till mig själv att inte åka iväg så ofta. Men ibland måste hundar tränas på denna ädla konst och då passar det ypperligt bra när det dinns inofficiella utställningar på hyfsat lagom avstånd och med domare som jag vet tar i ovana hundarna med mjuka händer. Så denna utställning är mer som en arbetsuppgift, ett litet träningsläger... så jag räknar inte in den bland de andra :-)
Heddan fick av logistiska skäl komma till oss redan på torsdagen. Av andra logistiska skäl så har vi haft Sanna hemma några dagar (hon skulle inte ställas) så huset var verkligen fullt av hundar. Vilket innebar att lördagmorgon skulle bli en mycket tidig morgon eftersom Sixten och Lazslo skulle vi åka runt och plocka upp på morgonen. De bor inte så långt ifrån oss, men det tar ändå tid. Hade jag nu bara läst ordentligt i PM:et så hade jag sett att utställningen skulle börja kl 1000 och inte den mer sedvanliga tiden 0900... för att hinna med att rasta alla hundar som skulle vara kvar hemma så ställde vi klockan på 0400... när Björn sen tog fram PM:et för att se hur vi skulle köra, så läser han lite nogrannare än vad jag gjort... SMS skickades till fodervärdarna så att de inte skulle oroa sig för att vi inte dykt upp när vi sagt... så gick vi och la oss en timme till... det var en riktigt go timme. Som förmildrande omständighet i Björns svart blick när han upptäckte mitt misstag var att jag själv hade för ovanlighetens skull studsat upp på morgon, annars brukar ju Björn få tjata på mig lika mycket som vi tjatar på våra tonårssöner på mornarna. Annars hade han nog varit svart i syne fortfarande. (med all rätt...)

5 wheaten anmälda, mina var de enda tre vuxna Ann Hübinette var där med två valpar. Resultat mässigt gick det bra HP på alla tre ( även Annes valpar fick HP) Lazslo bästa hane, Sixten därmed andra bästa hane. Det var inte givet att Lazslo skulle vinna, men han skötte sig bättre än Sixten som fortfarande har en lång resa för att inse att man ska göra vissa saker inne i ringen, och alla saker är inte så som han vill. Hade han skött sig hade han slagit Lazslo.  Nu hade detta ingen betydelse för mig, utan det här var som sagt ett rent träningsläger. Heddan blev då Bästa Tik och i BIR och BIM slagen av Laszlo av samma skäl som att Sixten blev andra bästa hane, fjompigt beteende i ringen. Träning, träning är det som står på schemat framöver.
Ändå nöjd med dagen. Men däremot så valde vi att inte vänta i tre timmar på finalen, utan valde att åka hem och på vägen överlämna de tre hundarna till respektive familj. Vi var trötta, vi hade ju faktiskt varit upp mellan 0400 och 0500, innan misstaget uppdagades och vi fick sova en timme till... Utställningsplatsen var jättefin och det var ett bra arrangemang, det bidrog till en trevlig dag, eller, ja, förmiddag menar jag :-)


Ambush This Love Of Mine "Lazslo"


Ambush Heart'n Soul "Sixten"


Ambush Unforgetable "Heddan"

Innan vi packade ihop och styrde kosan hemåt så roade Anne's valpar oss med lite valpbus.


Dahlia och Hugo

Två veckor till nästa utställningstillfälle, ja den gången ska räknas, då är det inte träningsläger :-)