Våra hundar äter

Vi är återförsäljare för mer info 070-3913351

   
2007-12-27
siste man ut

Nu har alla valparna ur "filmkullen " (utom Sheena, som bor kvar) flyttat, Bromma, Täby, Kungsängen, Jakobsberg och Åland så de flesta bor nära, och så fasligt långt till Åland är det inte :-)
Nu är det bara att hoppas på det som Julia själv tror, att hon är dräktig... har Julia rätt så blir det nya valpar på Aprilvägen runt den 20 januari. lär mer under "valpar"

2007-12-26

Nu när juletidens pysselstund är över så har jag haft lite tid över att pyssla med hemsidan:-) Lite nya bilder som vandrar runt på startsidan och så har jag fixat till en sida för de bilder som fodervärdar och valpköpare skickar till mig. Valpköpares bilder

2007-12-25

2007 

2007-12-23 Kennel Ambush Önskar Er alla en riktigt God Jul

 
Sheena

2007-12-16

Pepparkaksgubbe och lillhusse till Wallace övervakar valparnas första lekstund i trädgården.
Vi har fortfarande en hanhund kvar p g a återbud. Jag ser helst att han stannar kvar i Stockholms området.  klicka här  för att se fler "utebilder"

2007-12-15

Stor utställning, stort antal hundar, stort julbord och för kennel Ambush ett stort glatt leende. Nyfiken på varför så klicka här

2007-12-10

I Finland var det gråtrist och regnigt, men Miisa och Doglas njöt av att få "vara hund" och röja runt i de finska parkerna Hur vi hade det på vår Finlandsresa kan vi bara säga att ombord var det gungigt... annars var det en mycket trevlig resa, inga direkta resultat i utställningsringen, men väl en helg att minnas. klicka här

En hanvalp kvar p g a återbud

2007-12-09 Så var det då dags för att gå igenom mina egna valpar i filmkullen. I december så finns det inte tid för några större arrangemang, så några mina närmsta vänner träffades över en kopp kaffe och klämde och kände på mina godingar. klicka här om du vill se uppställningsfoton på valparna snart 7 veckor, och snart har de flyttat hemifrån, ja i varje fall de flesta, en tik får bo kvar hemma och en hane flyttar hem till familjen Ingnäs... ett par hus ner på aprilvägen. Samt att ytteligare en tik flyttar till Bromma till sin fodervärdsfamilj.

En hanhund finns p g a återbud kvar. Hör av dig om du är intresserad för mer info.

2007-12-01

December månad har inletts. Imorgon första advent idag besök i metropolen Kristinehamn  klicka här om du vill veta vad jag gjorde där.

 2007-11-25

En samling valpar laddar inför att bli "huvudpersoner" på dagens bilder
Nu har vi lagt ut närbilder på valparnas huvuden. klicka här.

2007-11-24

Så här kan det ser ut när en liten valp pustar ut efter att ha provat på att "stå fint" Första svängen med uppställningsbilder är klara. Kika gärna, men ha i åtanke att valparna hade andra åsikter än vad jag hade när det gällde att visa sig ifrån sin bästa sida :-)
klicka här.

2007-11-04

Så var det äntligen dags för en utställnings resa igen. Fast det kändes inte så uppmuntrande när jag tittade ut genom fönstret på morgonkvisten... snömodd... trevlig resa tänkte jag...
Som vanligt finns det mer att läsa om du vill... klicka här.

2007-10-24

Nu kommer jag att göra som jag gjort tidigare, fota varje dag (om det funkar) och lägga ut på valpkullens sida. Välkommen att hälsa på i valplådan.

2007-10-23

Ambush tredje kull kikade fram på morgonkvisten.
3 hanar och 3 tikar, allt i jämlikhetens tecken :-)   se mer här.

2007-10-23

Valparna har kommit!!! Kristy och valpar mår bara bra. Mer info kommer under kvällen.

2007-10-16


Sally
Foto: Per Wetterblad
Obs! Detta är inte "vinnarbilden"

Grattis!!!
till Familjen Wetterblad och Sally (Ambush Insatiable) för första priset i SWTK:s  region Stockholms fototävling. Se vinnarbilden på regionens hemsida

2007-10-13

Nära nära, men ändå en tidig morgon. Tänk i min ungdom och innan hundarna så var det bästa med helgerna ... sovmorgon... men det var då, svunna tider :-) Ja, Nyköping är det inte så långt till, utställningsmil räknat. Så det var bara och åka dit. En hund hade jag med mig, det var allt.   Läs mer om orkar

2007-09-30

En samling människor i skogen, spöken som skrider fram och självklart ett gäng hundar. Wheatenklubben anordnade Mentalbeskrivning i helgen på Solna-Sundbybergsbrukshundklubb. Mitt bidrag som funktionär var som vanligt lunchen till de som jobbat ute i skogen sen arla morgonstund.  Läs mer

2007-09-16

Säsongens sista utomhus  utställning i Tånga Hed. Första dagen kallt, blåsigt men sol, andra dagen ännu kallare, lika blåsigt och helt utan solsken. Läs mer

2007-09-10

Syndernas helg och ett öga rött... hör det ihop med hunduställning? Kanske, kanske inte... men det var så det var i helgen när vi var i Skåne, Bjuv och Sofiero. Även om synderna mest bestod av pizza, hamburgare, kakor, godis och annat av livet godsaker. När det gäller ett öga rött...så är det just vad som dolde sig bakom glasögonen. Läs mer om du orkar och har lust.

2007-08-26
Marschaller kantade gångarna på campingen på lördagskvällen

 Två dagar med utställning i Högbo Bruk, två nätter i stuga typ friggebod. En vacker parkmiljö dagtid och världens gulligaste campingplats nattetid. Två hundar var med, Doglas och Lili, men vi ställde bara ena dagen, andra dagen tog vi det lugnt var enbart publik Fast jag var "inblandad i fler hundar, för Kefraya var på plats bägge dagarna och Kaiser befann sig på Öland för att ställas ut där. Hur det gick? Klicka här så får du veta det.

2007-08-26
Sally och Ike, två"äkta" Ambush" jyckar

 Nu har årets Wheatenfestival genomförts av Stockholms regionen. Sex hundar anmälda,  plus att visade Sudden (Conor's Baloo The Bear) plus att Kaiser var där, Julia visade honom. Det som var roligast var att fyra av hundarna som jag anmält var "äkta" Ambush hundar.
Sen var det även utställning på Almare-Stäket utanför Stockholm idag. Jag hade inte amält dit men kunde inte låta bli att åka dit och kika, och hålla tummarna, och det fick jag valuta för. Vill du läsa mer så  Klicka här.

2007-08-19

Så har ytterligare en vecka gått, och det i raketfart. Veckan avslutades med en helg... som vanligt... och helgen tillbringades i utställningsringen... som vanligt :-) Nyköping på lördagen och söndagen tillbringades i Norrköping. Hur vi hade det? Klicka här.

2007-08-11

Sommaren är kort, det mesta regnar bort ( Ledin var det inte så han hette? :-) Men faktum är att den inte har regnat bort för vår del, semestern  började med en halv dag i regn, sen var det uppehåll och solsken mest hela tiden men höll på att avslutas med regn, men så blev inte fallet. Uppehåll, lagom varmt och mulet började förmiddagen i Askersund (utställning såklart:-) Under den sedvanliga "väntan" och finalerna sken solen på oss. Svarta kavajer är varma omslag vid sådana tillfällen, men var gör det när det går bra... läsa mer? Klicka här.

2007-07-29


våt men glad

Semester... kan vara svensk sommar, grillfest, glada skratt, umgänge, sol och regn i blandad kompott. Eller var det nu en  hundutställning jag beskrev... same same but different... I varje fall så började familjen Westrup och därmed kennel Ambush sin semester med dessa ingredienser under en utställningshelg. Går allt som planerat så kommer semestern även att avslutas med en sådan. Där i mellan kommer vi att ha samma recept, men utan utställningsinslaget. Sola sken på oss större delen av tiden i både Karlstad och Ransäter, även om regnet fanns på plats vissa stunder.

Som sig bör och brukar så var kameran med, och precis som vanligt så är det bilder på de jag/vi träffar på och umgås med runt ringen. Vill du läsa mer och kika på bilderna är du välkommen att Klicka här

2007-07-22

Tiden flyger iväg när man har roligt. Om veckan som var gick i hundranittio, så kanske man kan säga att helgen gick lika fort som det kan kännas att köra 90 på en 50-väg. Skillnaden är att helgens aktiviteter var helt i enlighet med lagen. Men snabbt gick det. Jo, helt riktigt, det var utställningsdags igen.Västerås... eller närmare bestämt, Lövudden och Ängsö i Västeråstrakten. Den första en Skk-utställning, den andra en av årets inofficiella wheaten-utställningar i region Nordvästs regi.
Klicka här om du vill veta mer. Bilderna är många och som vanligt är det på de närmaste runt omkring. Och kanske kan det ge en bild av att våra utställningsäventyr är så mycket mer än själva momentent inne i ringen.

2007-07-15

"Aprilvägen" har åter varit på turné och känner sig nöjda med resultaten. Den här gången hade jag kameran med mig... "den där hemska lilla röda" var det nån som sa :-) Jag fotade en hel del, i segeryran... KAISER BLEV CHAMPION... Åh, vad roligt det var.

Klicka här om du vill veta mer.

2007-07-07 Idag blev Kaiser "bara" andra bästa hane i Piteå för domare Elzbieta Chalibog, Poland, men vad gör det, han tog sitt andra cert och den glädjen räcker långt
2007-07-06 Kaiser blev Best In Show idag på den inofficiella wheaten-utställningen "Norrlands Guld."
2007-07-04 Info om kommande parning finns under "valpar"
2007-07-01 Borås, Sveriges regnigaste stad, det är vad jag alltid har hört. Men Borås levde inte upp till detta rykte under just denna helg. Och det var vi glada för. En del annat var vi glada för också under utställningen... annat inte.... Efter utställningen slog vi inte av klackarna, men dock klackarna i taket... som var en ljusblå himmel.
Om du vill kan du läsa mer här, men ha i åtanke att jag hade glömt min kamera hemma, och det blev aldrig några foton på några hundar, bara på oss tokiga tvåbenta... tack vare min nya mobil med 3,2 megapixel kameran... i alla fall något.
2007-06-24 Midsommar är över och det är bara 6 månader kvar till jul... fast det innebär ändå att det finns gott om tid kvar att njuta av den svenska sommaren.

Vi firade midsommar i Sala, tillsammans med familjen Ingnäs. Det blir nästan som en liten mini wheatenhelg. För vi har 6 wheaten tillsammans  när vi slår upp vårt "husvagnsläger" Vill du läsa mer så klicka här

2007-06-18

Det känns enormt roligt att det gick bra för Kaiser i Vännäs i helgen.

2007-06-17 Avesta och Avesta en gång till. Blöt av svett ena dagen, blöt av regn nästa dag. Jag vet vilket i alla fall jag föredrar. Kaiser var samtidigt uppe i norr, Vännäs och visade upp sig. Hur gick det då?
hur hade vi det då? Det blev absolut inga dåliga resultat någon av dagarna. Men låt champange korken tala för dag ett :-) Klicka här om du vill läsa mer om helgen.


 

2007-06-10 Så var det där med värmen igen... För varmt var det i Norrköping. Och visst trivs jag i en värmebölja, men värre är det för hundarna.

Hur vi hade det med en sommarblå himmel  som tak och med en temperatur som gjorde det där att jag glömde de tår som frusit i vintras? Vill du veta det så klicka här.

2007-06-03 Och så helt plötsligt är vi inne i sommarmånaden juni, och vad händer? Jo, sommaren kommer med en sån kraft att det nästan känns som om det vore på riktigt. Vilken tur att vi hade anmält oss till Region Nordväst's återkommande wheatenhelg. En helg med måna aktiviteter för hund och förare, prova på olika saker. Träffas, prata hund, äta god mat, och få massor av tips och ideér till "hundlivet" I år var vi i Ramsberg, fråga mig inte exakt var det ligger, men denna lilla håla fanns faktiskt utsatt på vår bilkarta
( tack o lov!) Även om man inte kan tro det så leder många vägar dit, det märkte vi som körde fel redan i Västerås... trots att det inte var jag som körde utan det var Björn, som brukar ha koll. Men tack vare att vi för någon vecka sedan varit i metropolen Kolsva utanför Köping så förstod vi snabbt hur vi skulle korrigera missen att inte ta av mot Fagersta. Och faktum är att den väg vi tog var både snabbare och kortare än vad "Auto-routen" hade visat på datorn. Vi åkte utan barnen men med alla fyra hundarna och vårt compact-living hem på släp. Ett toppenställe för ändamålet hade klubben hittat. Någonstans som liknade världens ände, men som kändes som ett paradis. Ja, det var ursprungligen ett ålderdomshem, så känslan var kanske relevant...där möttes vi, wheaten ägare. Vi möttes över agilityhinder, kämpade i en fiktiv utställningsring, fick klart för oss hur en päls ska skötas, lite lydnad... i varje fall på hundförarna...  ledarskaps övningar och tips på hur man kan göra en promenad till ett pass hjärngymnastik. På lördagskvällen fick vi också oss till livs genom ett föredrag med Bitte Cederlund ( författare, etnolog, radiopratare, skribent, TV-ansikte men framför allt hundmänniska) hur vi ska vara "snälla" mot våra hundar för att de ska må bra.

Den här gången har jag försökt mig på att göra ett bildspel från helgen, jag hoppas att det fungerar. Jag har lagt till bakgrundsmusik, låten heter Like It Or Not, det är den låten som Ike är döpt efter, och han är den av våra hundar som inte kom med på bild, så därför får han låten istället :-)
Bilderna i bildspelet är tagna av mig, och till hjälp har jag haft Anders Hellberg och Thomas Håkansson

Till bildspelet

2007-05-31


Foto: Knutte Rosenlund

Idag har det varit den årliga match-showen som Östsvenska Terrierklubben anordnar. En lagtävlan i utställningsringen kan tillställningen kortfattat beskrivas. I laget i år fick Kennel Ambush äran att delta med två hundar i valpklasserna. Det var Thea och Ike som blev inbjudna.  Förra året kom Wheaten på en tredjeplats. I år stegade vi upp till en andra placering. ( det var färre deltagare i år, bara fem lag) Det laget vinner, utöver äran, är att det får nöjet att arrangera nästa års match-show, så en andra plats är en bekväm placering att vara nöjd med.
Både Ike och Thea skötte sig galant. De fick gå in i varsin ring samtidigt, och eftersom det inte går att klona sig, så hade jag bett Sandra Ingnäs om hjälp. Sandra och Thea gjorde mycket bra ifrån sig, och snodde åt sig en andra placering. Ike och jag klättrade ett steg till och vann valpklassen i vår ring. Senare fick Ike möta den vinnande valpen från andra ringen, och då spelade han på charm-strängen och visade verkligen hur en lovande valp kan röra på sig i en utställningsring, och blev därmed bästa valp. Och ingen är stoltare än jag över mina valpar. Showen avslutades med att Ike fick gå in och möta segrarna från varje klass Då hade inte en 6- månaders wheatenvalp så mycket att säga till om. Men det var ett bra tillfälle att komma sist på :-)
Övriga resultat och bild på laget kommer att finnas på Wheatenklubbens hemsida/region Stockholm . (Själv hade jag glömt kameran i den allmänna stressen att komma i tid, jag var glad att hundar och köttbullar var på plats:-)

2007-05-27 Terrierklubbens utställning i Södertälje var en solig, trevlig dag med blandat resultat inklusive några riktiga high-lights, läs mer här

Och så lite mors dags firande i Köping, på en inofficiell utställning. Läs mer här

2007-05-22 Ny bild på Lili (Ambush Remember Me). Fotot är taget av Thomas Uneholt.

2007-05-21 Åter hem från den Skånska myllan. Utställning i tre dagar, campingliv och härligt umgänge. Ike gjorde det igen. Blev Bir-valp för tredje gången.

Vill du veta mer så ¨klicka här".

2007-05-14

Inatt kom de, Kaiser's (Wheaten My Love Learning ABC) första valpkull. Valparna är födda uppe i nordliga delarna av vårt avlånga land, hos Kennel Guldkvisten.

2007-05-13

Maj månad är fullbokad varje helg i år, utställning på utställning. Denna helg var vi Österbybruk. En vacker utställningsplats vanligen omgiven av skuggande träd. I år var det dock nerklippta trädtoppar i alléerna som mötte oss när vi kom dit  på fredagskvällen för att  sätta upp tältet, vill du läsa mer så¨klicka här".

2007-05-07

Nöjd och trött efter utställning i Larv och Tånga Hed, vill du veta hur det gick? klicka här.

2007-05-01

Vi har debuterat i utställningsringen.
Vill du läsa mer om det så klicka här.

2007-04-24 Så är det dags att börja preparera inför nästa utställning. Den 1:a maj åker vi till Strängnäs på inofficiell utställning med Thea och Ike. Thea var därför på besök idag och klipptes inför debuten i utställningsringen.

2007-04-22 Så har det varit utställningsdags igen, i Västerås. Jag hade inga egna hundar med mig. Men blev för det inte sysslolös, utan tillbringade en del tid inne i utställningsringen. Det är en utmaning att ta sig an andras hundar som jag inte känner. Och desto roligare när målet nås. Både Wilma och Iffe som jag visade är inte vana att visa upp sig i ringen. Men det gick galant och de fick de 1:a pris som vi ville ha på dem. Sen råkade jag få uppdraget att även visa en tik i öppen klass. Lotje (Mo Grad Tu Lotje). Och vi råkade vinna just öppen klass, och även att vi råkade få en tredje placering i Bästa Tik, och eftersom de framförvarande hundarna var champions så råkade vi därmed få certet. Grattis Tina o Tomas Uneholt, som äger Lotje.

Efter att bedömingen i ringen avslutats så hade vi vårt sedvanliga knytkalas, och där råkade jag självklart äta för mycket av allt det goda. Men det var ett härligt avslut på en härlig dag.

Efter utställningen så styrde jag kosan mot Surahammar för  att hälsa på Iwan ( Ambush I Want You) Ett härligt möte.  Jag har inte träffat honom sen han flyttade från valplådan i januari. Det var ett kärt återseende. Han utstrålande en positiv energi, och det gick inte annat än att vara på gott humör när vi lämnade Surahammar.

2007-04-15 Sol i sinne, sol i minne, får jag sitta på din pinne... Äh det var nån ramsa nån gång som var nåt sånt där... Men visst har det varit sol, och  visst har jag fått sitta på en pinne i någons minne... Sally från senaste kullen var på besök idag för att klippas för första gången sen hon flyttade till sin familj. Oj vad lycklig hon var när hon upptäckte var hon var. Hade hon kunnat krypa innanför skinnet på mig så hade hon gjort det... vår lilla lilltjej som blivit stor. Ike och Sally rullade runt hejvilt i det som en gång varit gräsmatta och rabatter. Sally påminde om som sin mor i forna dar... en röd räv...

Vill bara poängtera att det svarta är en skugga, och inte en kvarglömd ål som satt sig på tvären :-)

2007-04-08 Nu känns det som om utställningssäsongen börjar dra igång på allvar. Idag var det Lilla Stockholm. Hexa slog till med sitt bästa solskenshumör och vann också den öppna tikklassen. Det innebar att vi hade lite häng på certet, så det var lite nervöst en stund. Men certet gick till Wheaten Island´s Lady Marilyn, Grattis! Hexa fick nöja sig med en reservplacering i Bästa Tik. Hexa har verkligen gjort bra ifrån sig i år nu när hon fyllt två år och får tampas med de vuxna tikarna. Och som vanligt är ändå den bästa belöningen att hon visar att hon har roligt och är med på noterna. Traditionen med knytkalas håller i sig, vi avslutade i med ett härligt påskbord. Det var så gott, och jag är så mätt. Jag behöver nog inte äta någonting förrän nästa utställning i Västerås om två veckor. Dit åker jag utan hund, det är kul att nån gång kunna sitta ner och titta utan ha ansvar för sina egna hundar.

Sen har Hexa och jag varit på ytterligare hundaktivitet i helgen. Klickerkurs var det som gällde. Det var enormt roligt och givande.

Hexa kan numera putta boll med nosen, och även nudda en specifik punkt på en pinne (target), coh även avbryta ett oönskat beteende (ja, även hon kan ha lite olater för sig ibland:-) Detta med klicker är absolut något jag ska jobba vidare med mer aktivt än vad jag gjort tidigare.

2007-03-25 Denna helg var Hexa o jag på sökläger utanför Uddevalla.
Vill du läsa mer om det och se fler bilder så klickar du här
2007-03-19 Äntligen hemma igen, efter en dryg tågresa som försenats av blåst och trasiga ledningar. Men vad gör det när man har haft roligt. Hexa och jag var på utställningen i Malmö. Hexa var på ett strålande humör, och visade sig från sin bästa sida. Det gav också resultat. Hon blev placerad som reserv med Ck i Öppen klass tikar. Det var inte fy skam, då det faktiskt var 23 tikar i den klassen. Nästa utställning blir Lilla Stockholm på påskdagen. Det är Hexa som ska ställas, och vi får hoppas att hon är på lika gott humör då.


Foto:Thomas Uneholt

2007-03-08 Ibland blir inte det inte som man har planerat. Visst blev parningsresan av, men däremot ingen parning. Alltså inga valpar till våren/sommaren. Men då blir det massor med tid över för semester och andra äventyr istället. Allting har en mening, det är bara inte alltid att man förstår det på en gång. Närmsta äventyr i tiden just nu ( utöver Barnboksinstitutets debutantdag 2006, där jag och min illustratör ska närvara och berätta om vår bok "Inte bara svart eller vitt") är utställningen i Malmö den 17/3. Jag och Hexa åker dit öch trampar hemtam skånsk mylla.
2007-03-03 Den första Terrierklubbens utställning för året är till ända. Den var i år förlagd till Skogås istället för Sollentuna. En rackethall som inte räckte till på långa vägar. Det var trångt, trångt och trångt. Till det kom en ljudnivå som gjorde att en längtan efter ett par öronproppar blev tydlig. Hexa var den hund som var med. Det var första utställningen i öppen klass för henne. Det klarade hon med bravur. Hexa kom tvåa och fick CK. Det var uppfödaren Maria Söderkvist som visade henne, och det är just vid de tillfällen som Hexa visar sig från sin bästa sida. Tack Maria.
Vi avslutade utställningen med det som numera är mer regel än undantag, knytkalas. Denna gång var temat tacos. Gott, gott och gott. Och dessutom mycket trevligt att sitta ner och småprata och inte att förglömma ... vila fötterna.
2007-02-25 Har lagt in några bilder på Thea och Ike. De finns under våra hundar I Knew I Loved You och Like It Or Not. Thea har nu flyttat till sin fodervärd och ska bli stockholmare  på riktigt då hon numera bor på Kungsholmen tillsammans med Jessica och Tommie.

Februari månad är nu snart till ända (tack och lov), nu närmar vi oss utställningen i Skogås. Om vi inte får förhinder i och med att nästa parning närmar sig med stormsteg, och det kan bli parningsresa i stället för utställning. Men det ger sig, nåt slags äventyr ska det i allafall bli till helgen som kommer.

2007-02-06 På grund av ändrade situationer så är vissa nya beslut fattade. Så Ambush Like It Or Not kommer att stanna kvar inom familjen ett tag till. ("Ike").

I övrigt så händer det inget speciellt under februari månad. Det närmsta en wheatenaktivitet (utöver vardagen) är Wheatenklubbens årsmöte i Habo den 24/2. Jag kommer att vara där då jag sitter med i valberedningen. Utställning blir det inte förrän i mars månad. På Terrierklubbens utställning i Skogås i början av mars  kommer vi att vara med. Några veckor senare så ska vi ställa ut i Malmö, trots mina skånska rötter så är det första gången. Det ska bli roligt. Men roligast blir det väl för dem som kommer att höra mig falla tillbaks på den skånska dialekten. För den brukar komma tillbaka rätt rejält när jag är på besök söderöver.

2007-01-28 En liten minisemester i goda vänners lag. För visst är det semester när man slipper bädda och laga mat :-) Det blev Åbo tur och retur. Attraktionen under Finlandsvistelsen var hundutställning, domare Margret Sieber-Möller. Kefraya var den hund som jag hade med mig som fyrbent ressällskap. Keffan fick Ck och placerade sig som trea i sin klass. Som vanligt var hon lite för tjock :-o och som vanligt var hennes öron lite för lätta, annars var allt hur bra som helst. Det var alltså precis samma placering som i Stockholm i december förra året. (samma domare) Så nu har vi klarat av debuten i finska utställningsammanhang. Även om finnarna knuffas och trängs mer vid ringside och att de finska vägskyltarna är oöversättbara och att det är mycket kallare där än här hemma, så fungerade allt smidigt med färja, tidtabell osv, så det blir nog fler turer dit framöver.
2007-01-19 En av hanvalparna är fortfarande osåld. Ring för mer information. 08-58017690, 070-3913351
 

Ambush Like It Or Not

2007-01-14 Vi överlevde valputställningen med nöd och näppe. För det var så trångt så trångt att det emellanåt kändes hopplöst. Men i gott sällskap med andra trångbodda wheaten- entusiaster var ändå stämningen på topp. Mina småtjejer Lili och Etta fick inga framträdande placeringar. Lili är som hon är, även om hon faktiskt skötte sig riktigt bra, tack vare min inlånade handler, Anders Brügge, han gjorde ett kanonjobb med denna bulldozer till valp. Ja, Lili hade faktiskt alla fyra tassarna i marken flera gånger. Etta däremot avpolletterade mig som handler och la in backen med besked. Efter mycket lock och pock utan att hon förflyttade sig en millimeter fick jag kalla in hennes matte, som oplnaerat fick debutera i ringen, och då gick det bättre,  Etta lite tryggare och  kunde till och mer tycka att det var lite roligt. Och det var det som var viktigast, att ha roligt. Jag fick i alla fall fullfölja en klass tack vare Sudden. Även om han inte tyckte att livet var på topp denna dag, så trygg i sig själv visste hur han skulle föra sig. En andra placering i sin klass med Hp fick han, med en mycket fin kritik. Vi avslutade med knytkalas och avslappnat eftersnack.

Bara för att jag aldrig får nog av att prata hund så samlades vi några stycken uppfödare dagen efter hemma hos mig och åt upp lite rester från knytkalaset . Jag fick tillfälle att visa upp min nuvarande valpkull. Det resulterade i nya bilder där valparna står uppställda efter konstens alla regler. Bilderna finns under valpar.

2007-01-08 Så var vi hemma hos svabben och de fuktiga tidningarna igen. Men extra roligt var att komma hem och se att valparna hade hunnit växa till sig en del på de dagarna jag var i Göteborg. Större, mera päls och ännu glupskare. Bara två veckor kvar innan de är klara för leverans. Visserligen är inte alla sålda ännu, så några kanske stannar kvar lite längre och då hinner jag mysa lite till med dem.
Nu till Göteborg. Hexa var den hund som var på resan. Hon är som sagt inte så förtjust i utställningar. Och i Göteborg är det ett hemskt golv med skramliga luckor som låter väldigt om man springer på dem. Jag vet att Hexa inte är så glad för det, så jag memorerade vad luckorna fanns och gick in en bana innan för att underlätta för henne. Det gick bra, dag två så brydde hon sig inte alls om dem överhuvudtaget. Och dag två var hon även på relativt gott utställningshumör, för att vara henne. Bägge dagarna fick hon en tredje placering i unghundsklassen och med sin vana trogen även hp bägge dagarna. Vi jobbar vidare med hennes inställning till utställning och hoppas att snart kan ta med sig sitt vanliga tokglada humör som hon annars besitter.

Sen visade jag även killen med go' i. Sudden (Conor´s Baloo The Bear). Han var i form igen och sitt vanliga jag och visade sig verkligen från den rätta sidan. Det tyckte tydligen domaren Dan Ericsson också. För han vann juniorklassen  med CK och när vi tampades med de andra snyggingarna i Bästa Hane så vinkade domaren fram oss bland de fem som skulle placeras. Kanonkul tänkte jag, men det visade sig inte att det var färdigt med det. För innan jag förstod någonting så befann vi oss på en fjärde placering, och Sudden tog därmed sitt första cert. Så tack Kennel Conor's och Robban, Carina och Jessica för att jag har fått förtroendet att visa denna underbara kille. För det är så roligt att få visa en hund som vill och som jag känner att jag har ett teamwork ihop med.

Nästa äventyr blir valputställning i Nyköping nästa helg. En enorm uppslutning har det visat sig. 26 stycken anmälda wheatenvalpar och juniorer. Så roligt att få se så många "ungdomar" på en och samma gång.Jag bidrar bara med två, Lili och Etta, och så ska jag visa Sudden :-)

2007-01-01

Till Trettonhelgen kommer jag att med varm hand lämna över svabben och fuktiga tidningar och allt annat pyssel i valplådan till övriga familjemedlemmar, de får axla sitt ansvar på allvar som kennelpojkar. Hexa och jag styr nämligen kosan mot Göteborg och My Dog utställningen.