Våra hundar äter

Vi är återförsäljare för mer info 070-3913351

2008-12-24

Tänk, jag trodde utställningsåret 2008 var avslutat i och med resan till Helsingfors. Men icke då. Doglas och Oksana hade lite mer att bjuda på. Den 21 december var de på utställning i Samara, Bästa veteran, och BIS-R veteran. Domare var Boris Shapiro (Frankrike). Och visst ser Dogge Doggelito lite segerviss ut på bilden...

2008-12-14

Jag hade äran att få fira Lucia tillsammans med Kaiser i Helsingfors. Och det gjorde jag gärna och fira det fick vi fortsätta med, då Kaiser blev Finsk champion och Finsk vinnare-08 och även kvalificerad till Cruft's

Läs mer här

2008-12-07 Stora Stockholm... domarbyte... förmodligen till vår nackdel tänkte jag. Fortfarande förkyld sen snart sex veckor tillbaks med vidhängande trötthet. Ingen kraft till förberedelse och så inställd på nederlag att min röda kavaj fick hänga kvar hemma i garderoben. Diskret grått fick bli dagens färg, för jag var helt inställd på att ingen skulle se oss... Ike o mig... Men lämna walk over och dra Ike det kände jag inte heller för, inte när utställningen ändå så kallat är nästgårds... Och ingen är gladare än jag att jag hade fel... bara så mycket fel.

Läs mer här

2008-12-03 Så har Doglas varit på utställning igen. Bästa veteran i dagarna två och ena dagen även BIS veteran. Han börjar se lite krallig ut på bilderna... inte undra på det, så många fodersäckar som han vunnit sen han anlände till Ryssland :-)

Så hittade jag en en resultatsida från ena dagen...   mitt ibland en massa ryska bokstäver så fanns mitt namn med... kändes lite kul, att det ändå räknas lite att det är jag som äger honom. För jag tror att det är det som det står :-)

Länk till den ryska resultatsidan

Länk till Kennel Modny Style

2008-11-27 Sen om sider lite info om Terrierderbyt i Borås i helgen som var. För jo då, jag var där. Men har legat sjuk i veckan, och är jag så dålig att jag inte orkar uppdatera hemsidan, då är jag riktigt dålig. Men nu börjar jag se hopp om lite mer ork och ett välkomnat tillfrisknande. Läs mer om Borås här

Får även passa på att gratulera Ike med syskon som fyller två år idag (Savage Garden-kullen)

2008-11-11 Info om planerad parning

Läs mer här

2008-11-02  
  Inofficiell utställning i Enköping... Mårtensutställningen. Mira och Chippen fick vara med för att tränas. Björn fick träna "krattmusklerna" för fullt med hästskit var det i ringen. Så ring tre hade nog den mest välstädade och välkrattade ringen. Men ändå var det lite jobbigt för valparnas nosar att fokusera, men i längden så vann nog Mamma Scan i alla fall.

Läs mer här

2008-11-02  
En bil, två hundar, två cert Utställning i Växjö med resultat som räcker till, kroppkakor i Emmaboda, snöoväder, besök på glasbruk, och en massa skratt, alltså en bara så härlig helg i vänners glada goda lag.

Läs mer här

2008-10-14   Reportage från helgens utställningar

Läs mer här

2008-10-13  

Trodde inte att helgens resultat kunde bli bättre! Men det var inte riktigt slut med Sundsvalls äventyret, utan glada besked har kommit ifrån Ryssland. Doglas blev under söndagen Bäst i rasen, BIG-3 och eftersom han numera även kan titulera sig som veteran så slog han till och blev BIS-veteran. Så roligt för Oksana, Kennel Modny Style, där Doglas numera bor.

2008-10-12  

Kaiser BIG-4 i Sundsvall, reportage om helgens många mil och utställning x 2 och dess härliga resultat kommer i veckan.

2008-10-10  Info om planerad parning

Läs mer här

2008-09-15 Utställning på Sofiero och i Bjuv. Skåne... sydliga breddgrader, men ack så kallt. Så kallt att mina otränade muskler fick sig en smäll... en rejäl muskelbristning, mitt under  Bästa Hane på Sofiero... Björn iväg till apotek för att inhandla liniment. Själv botaniserade jag haltandes runt bland stånden på utställningsplatsen... yippi... ett djusjukhus hade ett stånd, sålde bandagelindor för hundar... Yes... ett i rött skulle matcha min blus... och hålla delar av smärtan borta...

Läs mer här

2008-09-08 Till Öland, två uställning en i SWTK:S regi och en i SKK:S regi. Under resans gång skulle vi ha kunnat ana det redan i Söderköping, i varje fall en liten förvarning, för det var där vi såg det första paraplyet vid vårt stopp för att hämta upp en hund (Demi). Placeringen var dock lite mysko, instucken i en häck på Prästgatan.Det vi då skulle ha anat var att vi skulle ha behövt det paraplyet under vår vistelse på Öland... för där var det regn och åter regn.

Läs mer här

2008-08-30 Enecopia Dog Challange, ypperligt arrangerat av klubben Mälardalens Agility. En äventyrsbana för hund och förare... och en sak är garanterat, utöver många skratt... och det är det umattade tillståndet vid hemkomsten.

Läs mer här

2008-08-26

En hälsning från Doglas till alla som känner honom. Vår lille badkruka har nu badat i Volga och trivs med livet som rysk medborgare.
 

2008-08-23 Wheatenfestivalen 2008, domare Mia Sandgren. Utställningsplatsen är Södertälje, men inte tusan hjälper det, väckarklockan ringer alltför tidigt ändå. Jag är född morgontrött, det är bara så. Det innebär att min hobby egentligen inte alls passar mig...
Ambush Like It Or Not var på plats

Läs mer här

2008-08-11 Nyköping/Norrköping. Ibland strular saker o ting till sig i livet... och att anmäla egna hundar föll i glömska Anmälan gick ut samma dag som vår ford packade ihop under semester, och ett under skedde... jag hade ingen tanke på utställning och hund över huvudtaget... något som inte sker så ofta :-) Men boende och samåkning var redan inbokat (planering i fel ordning kanske...) så det blev så att jag åkte i alla fall... någon som är förvånad? Troligen inte :-)
Papparazzi-Agneta

Läs mer här

2008-08-11 Ronneby resulterade i en fjärde placering i Bästa Hane för Ike
Ambush Like It Or Not "Ike"
foto: Pontus Elofsson

Läs mer här om Ronneby och Askersund

2008-07-29 Roliga Nyheter från Ryssland, Doglas tilltalar sig nu mera som Rysk Champion :-) Grattis Oksana, Kennel Modny Style.


Windisle Gravello "Doglas" Big-2

2008-07-29 Hur det gick med bilen...??? Ja den röda forden kostar mer att reparera än vad den går att sälja för... så den så den tog jag ordentligt avsked av... och även om plånboken sinade rejält så välkomnade jag hyrbilen en Volvo V70 som endast gått ca 3000 mil.... det kändes som om vi körde ståndsmässigt... dyrt men bekvämt och framförallt... svalt... Sen eftermiddag anlände vi till destinationen Simrishamn, där vi  ska stanna ett slag... så att jag får kännas vid mina rötter, och hälsa på goda vänner, och faktiskt även en del wheaten som jag på något sätt är engagerad i.


Bye bye love

Hello air condition + en dyr nota

2008-07-27


Värmlandsvisan,bara så vackert

Så var det då dags för lite semester för familjen. Vi åker alltid till Skåne, för där har jag mina rötter. Men vi åker inte alltid närmsta vägen dit, så även i år. Vi började i Värmland. Killarna var lovade sen förra året att få åka till ett vattenland i Sunne, och vad ligger nära Sunne, jo Ransäter, och vad var det i Ransäter i helgen, jo utställning. Två flugor i en smäll, som det heter. Vi styrde kosan mot campingen i Ransäter, boade in oss och killarna svalkade av sig i Sunne dagarna två. Jag och hundarna svettades i lugn o ro på campingen. För varmt det var det.

läs mer här

2008-0713 Kungsör och Köping. Jag var där, ett spontant ryck utan anmälda hundar, bara vara, väl i goda vänners lag, fri  ifrån alla vardagsbestyr. Och jag vilade, bara tittade på hundar... ingen kamera...och inget reportage om tillställningen. Och helt kortfattat Grattis till familjen Ingnäs och Ambush Braveheart "Wallace" 2 x birvalp. Och ett  grattis till mamma Kristy... första gången i championklass och placerad bägge dagarna, bra jobbat!!! Grattis även till Obans Bir i Köping och självklart Kaisers andra placering i Bästa Hane. Såvisst även om jag själv var "laidback" så fanns ju mina intressen på plats och då även spänningen... precis vad jag behövde för att kunna känna mig avslappnad efter helgen :-) Nästa utställning med engagemang blir Ransäter, då kommer bilder och reportage att finnas på plats, kanske på en gång, kanske inte.. beror på det mobila bredbandet och semestertider.

läs mer här

2008-0713  
Chippen och Love softar på campingen Tvååker i år igen. Kunde inte låta bli att åka dit. Domaren Karin Bergbom (Finland) gav Ike ett Cert på Stora Stockholm förra året. Det betyder ju egentligen att Domaren tyckte att han var värdig det och en Bästa Hane placering just den dagen. Så det var med blandade känslor jag gick in ringen... kompotten bestod av förhoppning att domaren skulle tycka om honom även i dag ett halvår senare... och den krassa verkligheten att mycket kan hända på ett halvår och att konkurrensen har stor betydelse. Det enda jag visste var att det kunde gå bra eller så kunde det gå käpprakt...

läs mer här

2008-0706 Reportage om utställningsdagarna 3 och camping livet under en järnvägsbro finns på plats.

Läs mer här

2008-0706

Reportage om världsutställningen kommer. Men under tiden jag laddar med fingertopparna på tangentbordet så har jag uppdaterat hemsidan.. Det rör mest förändringar bland mina hundar. Doglas (Windisle Gravello) skiljdes vi ifrån på själva utställningen. Han är nu till ett nytt äventyr och resa för att boa i sig hos Kennel Modny Style i Ryssland.
Till vår egen kennel välkomnar vi Sigge (Carrigerry Woody) som bor hos sin familj i Södertälje och delägs av förutom mig, Kennel Soft Goulds, Seamrog och Conor's.

2008-0705

Bara en kort rapport. Vi bor ju i husvagnen på Almare Stäket, och är bara hemma i korta stopp. de två dagarna som vi har ställt ut har Ike vunnit unghundsklassen... wow... Thea som var med på torsdgen fick excellent, likaså Sigge ( en hanhund som jag äger en fjärdedel av), Lili fick "very good två dar i rad, likaså Sally. Kaiser fick exellent coh en tredje placering i sin klass bägge dagarna. Och nu pratar vi konkurrens... så stora klasser, och så många länder....
Värsta klassen har varit öppna tik klassen... över 40 tikar...Mer info kommer efter själva världsutställningen... men inte  många mingelfoton... kameran har varit upptagen med att fota hundar i ringen...

l2008-06-29
avsaknad av passform...

En 39:a stoppas in i en 41:a och glädjen är total bland de invigda...
Att det är mera korrekt att skratta med, än att skratta åt... det glömdes nog bort i hörnan av wheatenringen ï Borås...
Vill du veta mer, läs här.

2008-06-23  
Hm, vad gör man med denna då?

Fler bilder från valparnas sista vecka på aprilvägen... sanning med modifikation, då flera inte åker i väg på sina nya äventyr förrän om ytterligare en vecka eller två. Även nya posé-bilder finns utlagda
Vecka 8
Posé

2008-06-20  
Söt är jag

Hoppas alla har haft en trevlig midsommar. Våra valpar har haft ett ävenyr... flyttat ut från valprummet... det tog på krafterna
se mer här

2008-06-16  
Windisle Gravello = en älskad Doglas

Utställning i Avesta i dagarna två. Resultat lite si så där samtidigt som det gick riktigt bra. En helt ny upplevelse  på en hundutställning var att vi fick uppleva en tromb, som tur var befann vi oss inte mitt i den, utan lite var vid sidan av.
se mer här

2008-06-12

Ett trött gäng efter besök av blivande fodervärd Carina med Lillmattar Madde och Bella, det är Madde som har tagit bilderna
se mer här

2008-06-11

Valparna är nu registrerade hos SKK och därmed döpta. Ja, inte som individ ännu, det avvaktar jag lite med så där lagom till valpbesiktningen, när besluten måste tas om vem som är vem

Namnen finns på valpsidan under aktuella

2008-06-10

Lite gamla nyheter, men ändå... Ike  gjorde MH i Avesta för ett par veckor sedan. Det var äventyr i skogen, bara Rödluvan själv som saknades.
 

Läs mer här

2008-06-09

Förhoppningsvis en ny valpkull på gång
Läs mer här

2008-06-04

 

Det ska ju börjas i tid.... eller vad det heter, så ni har valparna fått prova på att posera... jo, de behöver träna lite till :-)
Posé vecka 4

2008-06-01

Utställning i Norrköping... och det var fler än jag som ville att solen skulle bränna till bruna ben...
Hur det gick för hundarna... läs här

2008-05-28

Nya bilder från valplådan är på plats.
Titta här

2008-05-25

Utställning i Österbybruk. Tror faktiskt att det är sjätte året på raken som jag var på plats. Ja , det är inte alla år jag ställt ut hund själv, nån gång har jag "bara" varit publik. Det var jag även denna gången... men det var första gången som Ambush valpar var på plats.
Läs mer här

2008-05-15

Har lagt in ett par nya bilder på valparna, det kommer successivt att komma fler, ju mer de växer... för det gör de... och de kravlar runt och ögonen börjar att komma.
Läs mer här

2008-05-12


Wallace och Sheena

Skara och Tånga Hed i strålande solsken, säsongens första utomhusutställning och säsongens första grillkväll. Resultat? Lite olika från dag till dag, men nöjd och glad efter helgen är jag. Det mest kännbara resultatet är dock den svidande röda hud som jag fick med mig hem. att man aldrig lär sig...
Läs mer här

2008-05-08 Nu finns det några bilder på  valparna.

Läs mer här

2008-05-07 Nu är Forshaga reportaget på plats.

Läs mer här

2008-05-04

Utställning i Forshaga. Så glad jag var att jag kom ihåg att ladda batteriet till kameran... lika frustrerad över att missat att sätta in minneskortet = inga bilder... Men som vanligt löser sig det mesta och ett litet reportage ska jag sätta ihop när jag fått de "mingelbilder" som togs av Agneta Lindström. Så några rader ska jag tota ihop under veckan som kommer. Och det ligger i linje med hela helgen för min del. Att vara beroende av andras hjälp, det på grund av det numera i och för sig lite mera ihop läkta avbrutna nyckelbenet. Min helg i Forshaga hade varit om intet om inte jag hade haft den hjälp jag fick.

Valparna mår bara bra, väl ompysslade av Marion och de hemmavarande kennelpojkarna. Alltså ovärderlig hjälp både på hemmaplan och bortaplan.

2008-05-02

 

Nu har valparna kommit. Så där lagom vid läggdags bestämde sig Marion för att det var dags för nattvaka. Så det var bara att sätta på kaffet och börja räkna in de små liven.

Läs mer här

2008-04-24

Blåsippan ute i backarna stå... eller som i vårt fall... runt husknuten. Och det är just att njuta av blåsippan och våren som är det som sysselsätter mig och Marion just nu. Inget är som väntans tider...Marion är tjock i kubik och go o glad. En vecka kvar till beräknad nedkomst

Marion

2008-04-19

För första gången i utställningssammanhang har jag haft kontakt problem. Jovisst har det väl hänt att kontakten inte varit på topp med någon hund nån gång, eller ett sådant där äktenskapligt fenomen att äkta maken inte har lystrat. Men nu var det en annan typ av kontakt som jag saknade.

Vill du läsa mer om utställningen i Västerås så klicka här

2008-04-17 Har man ett brutet nyckelben så händer det inte så mycket. Men tiden står ju ändå inte stilla ( även om det känns så för mitt nyckelben och lilla mig) Det som ändå  händer är att Marion flyttat hem till oss, och utan tvekan, Marion är dräktig, ställer du frågan till henne så får du bara suck och stön till svar. Så nu hänger det på vad det blir, hur många och en förhoppning om att allt  år bra. Mitt brutna nyckelben har gett kennelpojken och  tillika äkta maken nya dimensioner. Utställning i Västerås. Jag kan inte kamma, klippa eller visa... upp till bevis Björn. Och hur det än går på utställningen så måste jag ge Björn beröm, han har tränat handling (elak tränare = jag) han har kammat o kammat, duschat o kammat o tränat. Bättre kennelpojke växer inte på träd. Så Björn är taggad, tillika är Ike. och oavsett resultatet så hoppas  jag att de har lika kul  i ringen som de har haft när de tränat.

Vill du läsa mer om m Marion/Oban så klicka här

2008-04-05

Och så händer sånt där som inte ska hända, jovisst värre saker händer ju hela tiden… men herre jesus vad ett brutet nyckelben ställer till det. Självklart måste olyckan vara framme ca 12 timmar efter det att Björn åkt med jobbet till Vemdalen för konferens och skidåkning i 4 dagar. Vårt hundliv är ju uppbyggt på att alla familjemedlemmar har två ben och två armar var. Nu stämmer inte vardagspusslet längre… Även om smärtan är otroligt tröttande och olidlig, så är jag glad, för vänner har åkt o handlat, grannar har vallat hund efter hund på promenad (de kommer att sova gott i natt, grannarna alltså J  Jag har fått fina blomster från härliga vänner, mina älskade söner kämpar på efter bästa förmåga att hålla hemmet och sin mamma i schack. Mina arbetskamrater kommer att få sakna mig i ett antal veckor, och jag dem, och även mitt normala ”hundliv” Oj vad jag märkte på en gång hur mycket två armar behövs. Jag kan inte köra bil. rasta hundar, kamma, klippa… ja vad ska jag fördriva min sjukskrivning med… kanske det som den är avsedd för… just ingenting, bara läka ihop.
Men just mina söners omtänksamhet värmer… tänk bara det att jag får lust att göra det jag sällan gör, se på en film på TV och äta chips… tv har jag hemma men inga chips… varav ena sonen ger sig iväg för att handla. Kommer hem med en påse som det står på 50 % less fat… det är omtänksamhet om sin gamla mor som heter duga… chipsen var så goda att jag fick dela med mig under filmen
J Och nu vet jag med säkerhet att ”estrellaknycket” kräver två friska nyckelben…

Ja,ja shit happens, och jag kommer att bli återställd, men ont gör det…

Vi ses nog snart än då… från ringside…

2008-03-30

Kompletterat med lite fler bilder från helgens kurs.

Kika här om du har tid och lust.

2008-03-29


Emelie och Wallace får hjälp av Christer Ohlander

Övning ger färdighet, och då är det väl bara att öva på och fram för allt fånga tillfällena att öva på. Och ett sånt tillfälle är att gå kurs för Christer Ohlander. Att kursen går av stapeln i  Laxå, det hindrar inte mig, och inte heller en del andra från Stockholms regionen. Detta äventyr innebar som vanligt -tidig morgon- men vad gör man inte för att få en trevlig och lärorik upplevelse.

Läs mer här om du har tid och lust.

2008-03-22

Och så går det att fortsätta... ena helgen England,  andra Värmland och denna helgen utställning i Stockholm. Det enda som är säkert är ju att tiden aldrig står helt stilla...

Läs mer här om du har tid och lust.

2008-03-16

 

Ena helgen England, den andra helgen Värmland, trevligt var helg för sig på på sitt sätt. Att få klämma och känna på tre valpkullar på en och samma dag, det händer inte så ofta, och den avsluta helgen med en liten utställning i miljötränings syfte är inte så tokigt det heller

Läs mer här

2008-03-12

Crufts, en upplevelse som hette duga, både för knoppen och fötterna och plånboken :-)

Läs mer här

2008-03-11

Om det vill sig väl så är det  valpar på gång.

Läs mer här

2008-03-03


Lili

Terrierklubbens utställning i Nyköping var ett ställe som vi besökte i lördags. Egentligen var tanken att det skulle bli en svettig utställning... i det avseendet att sex ambushhundar skulle vara där. men, så blev det inte....

Läs mer här

2008-02-16 Östsvenska Terrierklubbens årsmöte med vidhängande buffé och dessutom tävlingen om det Östsvensk Terriermästerare 2007. En utslagstävling med som man kan kalla det två klasser, en för vuxna hundar och en för unghundar. "Hunden skall under 2007 ha varit vinstrikast eller i förekommande fall synnerligen vinstrik i rasen#

 

Läs mer här

   
2008-02-09

Så var det dags för Finland igen, eller i varje fall Åland. Ett besök hemma hos Ambush Finding Neverland. Björn och jag tog en sista minuten  kryssningsresa... som åskådare på Cinderella... roligare än en dålig film en fredagkväll... vilka drama som utspelade sig... inte direkt utsövda, men i betydligt bättre skick än vad en hel del som  kommer att behöva ett par veckor på sig för att vara i form :-) Läs mer här

2008-01-28

 

Åbo i år igen... och fortfarande så hittar jag inte till mässhallarna, i varje fall inte den kortaste vägen :-) Läs mer här

2008-01-24

 

Första ringträningen för en del av valparna ur filmkullen. De var jätteduktiga... till och med Sheena klarade av att stå still i mer än en sekund... Läs mer här

2008-01-20 Inga nyheter är goda nyheter brukar det heta. Men inte alltid att det stämmer. För det finns inga nyheter just nu, den väntade valpkullen uteblev, något som vi starkt misstänkte de sista veckorna. Men ändå med anledning av Julias beteende inte helt ville avskriva. Det där hoppet ville inte riktigt ge sig, men blev till sist överbevisat. Men mycket här i livet har en mening, så kanske även detta. Men vad gör jag då i slutet på januari, när inget händer. Inga  problem på Aprilvägen.  Läs mer här

 

 

2008-01-06

MY Dog 2008


Maggan är en av mina favoriter inom wheatenvärlden

Men Maggan är dock (tyvärr) inte "my dog" men jag var på just "My Dog" vill du vet hur jag upplevde tillställningen så läs mer här.

2008-01-01 God fortsättning på det nya året
önskar
ett gäng "ambushare"
Lili, Wallace, Sheena, Ike och Thea...

... firade in det nya året tillsammans på Aprilvägen. Ingen av dem reagerade på årets fyrverkeri, trots att vi bor precis intill "uppskjutningsplatsen"